latinica  ћирилица
19/05/2022 |  18:46 ⇒ 18:53 | Autor: RTRS

Vojni atašei iz 12 zemalja posjetili kompaniju TRB (FOTO)

Vojni atašei iz SAD, Njemačke, Kine, Švajcarske, Austrije, Mađarske, Poljske, Rumunije, Slovačke, Češke, Hrvatske i Srbije posjetili su danas kompaniju Tehnički remont Bratunac, obišli proizvodne pogone i u razgovoru sa menadžmentom upoznali se o nekim od ključnih projekata TRB-a.
Vojni atašei iz 12 zemalja posjetili TRB - Foto: RTRS
Vojni atašei iz 12 zemalja posjetili TRBFoto: RTRS

Posjetu je organizovalo Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara, u okviru Odobrenog plana saradnje između Ministarstva odbrane, Oružanih snaga i Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika akreditovanih u BiH, saopšteno je iz TRB-a.

Vojne atašee 12 zemalja predvodio je vojni ataše Rumunije, pukovnik Robertino Kristijan Ciobanu.

Generalna direktorka TRB-a Mirjana Šarenac Mičić istakla je da je bila velika čast i zadovoljstvo primiti u posjetu ovako značajnu delegaciju, tokom koje su imali priliku da predstave firmu i ukratko prezentuju ključne proizvode.

- Članovi vojno-diplomatskog kora u BiH imali su prilike i da sve to vide tokom obilaska proizvodnih pogona. Zahvaljujemo se za izdvojeno vrijeme i pozitivne utiske - dodala je Mičićeva.

Iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara uputili su zahvalnost TRB-u za prihvatanje posjete, organizaciju i gostoprimstvo.