latinica  ћирилица
20/05/2022 |  08:20 ⇒ 08:49 | Autor: RTS

Spektakularna košarka u Beogradu - Efes i Real u borbi za titulu šampiona Evrope (VIDEO)

Efes bolji od Olimpijakosa, Real od Barselone - dvije spektakularne utakmice mogla je da gleda publika u Beogradu u polufinalnim duelima Evrolige.
Polufinale Evrolige (FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC) -
Polufinale Evrolige (FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC)

Vasa Micić trojkom omogućio turskom timu da brani trofej, Real nadoknadio 13 poena minusa i poništio MVP partiju Nikole Mirotića.

Iako su u Beograd stigle najbolje četiri ekipe u Evroligi, malo ko je mogao da očekuje da će polufinalni dueli da nam pruže tako uzbudljivu i neizvjesnu košarku.

Јunak "pivara" bio je srpski reprezentativac Vasilije Micić, koji je pogodio trojku u poslednjoj sekundi meča, pa ekipa Ergina Ataman u finale ulazi sa dodatnom dozom samopouzdanja.

Katalonski tim imao je 11 poena prednosti na poluvremenu, ali je ekipa Pabla Lasa požrtvovanom igrom u odbrani uspjela da dođe do preokreta i novog finala.

Nije Barsi pomogla ni fantastična partija najkorisnijeg igrača takmičenja Nikole Mirotića, koji je utakmicu završio sa 26 poena, 12 skokova i 5 asistencija.

Real će se u finalu boriti za 11. trofej namijenjen šampionu Evrope, a ne treba zaboraviti da je trener Laso posljednji put "kraljevski" klub doveo do krova Evrope upravo u Beogradu 2018. godine.

Ipak, posao u finalu neće biti nimalo lak, pošto je tamo ekipa Efesa, najbolje evropske ekipe u poslednje tri godine i ekipe koja brani trofej osvojen prošle sezone u Kelnu.