latinica  ћирилица
20/05/2022 |  09:33 | Autor: RTS

NBA: Boston deklasirao Majami za izjednačenje u polufinalu (VIDEO)

Košarkaši Bostona nadigrali su Majami na gostovanju sa 127:102 u drugoj utakmici i izjednačili na 1:1 u pobjedama u finalnoj seriji Istočne konferencije. Gosti su dobili meč odličnom timskom igrom u kojoj je čak šest igrača imalo dvostruki dvocifren učinak.
Boston - Majami (Foto: EPA-EFE/RHONA WISE) -
Boston - Majami (Foto: EPA-EFE/RHONA WISE)

Na samom startu meča Majami je poveo sa čak deset poena prednosti, pa se učinilo da neće biti velikih iznenađenjam ali je Boston serijom trojki načinio preokret i došao do dvocifrene prednosti koju je duplirao u drugoj četvrtini.

Majami je u nastavku uspio da priži nešto ravnopravniji otpor ali ne i da smanji razliku pa su gosti došli do pobjede i izjednačenja u finalnoj seriji Istoka.

U pobjedničkom timu čak šestorica igrača imala su dvocifren šuterski učinak, a predvodili su ih najefikasniji DŽejson Tejtum sa 27 postignutih poena i tandem DŽejlena Brauna i Markusa Smarta koji su ubacili po 24 poena.

Smart se poslije propuštenog prvog meča vratio u igru i odigrao jednu od najboljih utakmica u sezoni i bio je na korak da ostvari trostruki dvocifren učinak sa 0 skokova i 12 asistencija.

U poraženom Majaniju DŽimi Batler je ponovo bio najefikasniji igrač meča sa 29 postignutih poena ali im je to svakako samo slaba utjeha pred naredna dva gostovanja u Bostonu.