latinica  ћирилица
20/05/2022 |  10:04 | Autor: RTRS

Јoš 15 stipendija koje pokrivaju 50 odsto školarine za studente iz Republike Srpske

Šef Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Јelena Јovanović i predstavnik Siti Koledža Nikosa Zahari, šef odjela za Career Employability & Enterprise Center, drugu godinu zaredom, potpisali su protokol o saradnji kojim se studentima iz Republike Srpske obezbjeđuje 15 stipendija na The University of York & City College koje pokrivaju 50 odsto školarine, tačnije pet stipendija za osnovne studije, pet za master studije i pet MBA (Master of Business administration) za upise u školsku 2022/2023 godinu.
Јelena Јovanović i Nikos Zahari - Foto: RTRS
Јelena Јovanović i Nikos ZahariFoto: RTRS

City College  osnovan je prije 30 godina i postao je institucija visokog kvaliteta i visoke reputacije u cijelom regionu koji okuplja studente iz preko 60 zemalja, koji studiraju na glavnom kampusu u Solunu, ali dodatno u još osam okolnih zemalja.

Od 2021. City College prelazi u vlasništvo University of York, i dobija novi zvanični naziv University of York Europe Campus i time postaje prvi kampus jednog od najboljih britanskih univerziteta.

University of York je jedan od najboljih univerziteta na svijetu, i član je perstižne grupe vodećih britanskih univerziteta Russel group, koji je pandan američkoj grupaciji univerziteta Ivy League. Univerzitet se fokusira na akademsku i istraživačku izuzetnost, pa je već godinama na samom vrhu rang listi u Britaniji, Evropi, a samim tim ima i prvoklasnu reputaciju u svetu.

Svi zainteresovani studenti, popunjene aplikacije mogu poslati na imejl adresu Predstavništva (office@srpskaingreece.com), najkasnije do 17. juna 2022. godine,  a Predstavništvo će iste dostaviti Univerzitetu. Konačnu odluku o selekciji studenata doneće City College.

Pregled programa osnovnih, master i MBA studija, kao i uslove za upis možete pogledati na internet stranici Siti Koledža (https://york.citycollege.eu/frontend/articles.php?cid=7&t=study-with-us&fbclid=IwAR1zuMeegugpnJNOFMncTRaNvqhVnHHjM5G8d_z04nO4QVL1z1tPM4y6vzo )