latinica  ћирилица
20/05/2022 |  12:29 ⇒ 12:56 | Autor: Agencije

Partizan saznao moguće rivale za Ligu Evrope

Iako kod crno-bijelih još uvijek tinja nada da mogu do šampionske titule, uoči posljednjeg kola Superlige čini se da im je ipak bliže zvanje vicešampiona koji će se ovoga ljeta naći u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
FK Partizan - Foto: RTRS
FK PartizanFoto: RTRS

Ukoliko u posljednjem kolu ne dođe do senzacionalnog preokreta i ekipa Alekdandra Stanojvevića šampionsku trku završi ispred Crene zvezde, koja im pred posljednji meč bježi dva boda, Partizan će u kvalifikacije za drugo po jačini evropsko takmičenje krenuti od trećeg kola.

Tu ih neće čekati nimalo lak posao uprkos statusu nosioca, a već se naziru imena nekih potencijalnih rivala.

Naime, "parni valjak" bi već na svom prvom koraku na putu ka Ligi Evrope mogao da naleti na prepreku u vidu Dinama iz Kijeva, Fenerbahčea, Mitjilanda i vjerovatno APOEL-a.

Kiparski klub svoje mjesto u kvalifikacijama za LE mora još da potvrdi u posljednjem kolu, pred koje imaju bod više od AEK-a iz Larnake.

Dinamo i Midtjiland su povlašćeni i na žrijebu će dobiti Fener ili APOEL, a dvije poražene ekipe iz ovog dvomeča igraće sa Partizanom za ulazak u plej-of LE. To znači da će istovremeno obezbijediti i grupnu fazu Lige konferencija, prenosi Sportal.

Znatno lakšu situaciju budući vicešampion Srbije bi imao da je Rendžers sinoć osvojio trofej Lige Evrope, jer bi u tom slučaju srpski predstavnik išao direktno u plej-of za Ligu Evrope, gdje bi imao status nosioca.

To bi garantovalo, u najmanju ruku, učešće u grupnoj fazi Lige konferencija.

Utakmice trećeg kola kvalifikacija za LE na programu su 4. i 11. avgusta, dok su mečevi plej-ofa zakazani za 18. i 25. avgust.