latinica  ћирилица
20/05/2022 |  12:37 | Autor: Agencije

Evroliga dijeli specijalnu pozivnicu naredne sezone

Izbacivanje ruskih timova iz Evrolige otvara prostor drugima u Evropi da lakše dođu do elitnog takmičenja. Tako i klubovima sa Јadrana koji bi ponovo mogli da imaju dva predstavnika u najjačem kontinentalnom takmičenju.
Košarka - Foto: RTRS
KošarkaFoto: RTRS

O tome se otvoreno priča, informacije je otkrio poznati turski novinar Ismail Šenol koji je u ime televizijske kuće BeIN Sports bio gost radnog doručka vlasnika prava na prenose utakmica Evrolige.

Šenol je na društvenim mrežama objavio nekoliko najbitnijih stvari sa ovog događaja, a svakako najznačajnija za klubove našeg prostora je da "postoje kandidati iz Španije, Turske i ABA lige" za specijalnu pozivnicu u takmičarskoj 2022/23, što je izjavio Đordi Bertomeu.

Iz Španije bi to mogla biti Valensija, a sa Јadrana poraženi finalista regionalnog takmičenja.

Treće mjesto bi uz finansijske tegobe moglo da pripadne Bursi kao viceprvaku Evrokupa, mada je donja budžet granica sedam miliona evra.

ABA liga već "troši" jednu specijalnu pozivnicu Evrolige rezervisanu za prvaka, pošto nijedan klub iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, BiH ili Hrvatske nema garantovano mjesto u Evroligi.

Kako Rusa izvjesno neće biti u Evroligi sljedeće sezone, sve su veće šanse da još jedna pozivnica dođe do Balkana, prenosi Sportal.

CSKA je pisao čelnim ljudima u Evroligi uz želju da se vrati u najjače takmičenje, ali teško da će to biti dovoljno u cjelokupnoj situaciji i ratnoj invaziji Rusije na Ukrajinu.