latinica  ћирилица
20/05/2022 |  15:57 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Zvornik obilježio Dan grada (VIDEO)

Uoči Dana Grada i 612 godina postojanja, Zvornik se prisjeća svojih sugrađana, 1.080 poginulih boraca koji su položili život za Republiku Srpsku i odaje priznanja zaslužnima da se sačuvaju životi u borbi sa kovidom. Uručena su priznanja, između ostalih infektologu Peri Pajkanoviću i ministru Alenu Šeraniću.
Zvornik - Dan grada - Foto: SRNA
Zvornik - Dan gradaFoto: SRNA

Povelju grada, dobio je ministar Alen Šeranić za doprinos u borbi za očuvanje zdravstvenog sistema tokom pandemije i izgradnju novog bolničkog bloka u Zvorniku.

- Svakako da ova nagrada znači da nastavimo na onaj način kako smo to radili i do sada. Svakako predstavlja jednu veliku podršku - rekao je Šeranić.

Priznanje Zlatna medalja "Stanko Nikolić", koje nosi ime po čovjeku koji je četrdesetih godina rukovodio Zvornikom, doveo struju u grad, proširio vodovodnu i kanalizcionu mrežu i izgradio prvu ambulantu uručena je zvorničkom infektologu Peri Pajkanoviću. Zvorničani ne mogu zaboraviti njegov doprinos tokom dvogodišnje borbe sa pandemijom u gradu koji je bilježio najviše kovid oboljelih u Srpskoj, u odnosu na broj stanovnika. Nagrada mu je uručena za veliki doprinos u oblasti zdravstva u protekle tri decenije.

- Naravno, tu veliku uticaj ima i rad mojih kolega sa kojima sam radio 30 godina u Zvorniku - kaže Pajkanović.

Zvorničani kažu da od lokalne vlasti očekuju da nastavi sa razvojem grada, riješi ključne infrastrukturne probleme i poveća zaposlenost. Kada je o zapošljavanju riječ, Alumina je nedavno zaposlila 30, a do kraja godine zaposliće još 100 radnika. Najavljen je dolazak njemačke firme i zapošljavanje 150 radnika ove i isto toliko naredne godine.

- Dolaskom novih investicija Zvornik više neće imati nezaposlenih ljudi, to je u naredne tri godine naša projekcija i Zvornik će obezbijediti da svako ko je zdrav, ko želi, ko može i hoće da radi ima adekvatan posao - naveo je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Investicije i zapošljavanja, pratiće i veliki infrastrukturni projekti, što bi trebalo omogućiti bolje uslove za život Zvorničana.