latinica  ћирилица
20/05/2022 |  17:41 ⇒ 17:41 | Autor: SRNA

Bašević: Podrška viših nivoa vlasti za nekoliko infrastrukturnih projekata

Lider SNSD-a Milorad Dodik danas je sa predsjednikom Opštinskog odbora SNSD-a Sokolac Strahinjom Baševićem razgovarao i o nekoliko veoma bitnih projekata za tu opštinu koje će podržati viši nivoi vlasti u Srpskoj.
SO Sokolac - Foto: ilustracija
SO SokolacFoto: ilustracija

Bašević je rekao Srni da je sa Dodikom razgovarao o nekoliko infrastrukturnih projekata na Sokocu, njihovoj realizaciji i dinamici izrade, među kojima je i započeta izgradnja ski-lifta koji će biti završen u ovoj građevinskoj sezoni, za šta je potrebno obezbijediti ukupno 300.000 do 400.000 KM.

On je istakao da je jedan od najvažnijih projekata i rekonstrukcija puta Podromanija - Han Pijesak gdje pripada i tranzitni put kroz Sokolac, za šta je planirano oko 4.000.000 KM.

Bašević je naveo da je sa predsjednikom SNSD-a razgovarao i o privođenju kraju radova na izradi raskrsnice na ulazu u gradsko naselje Sokolac iz pravca Podromanije, projekat vrijednosti 220.000 KM.

- Razgovarali smo i o početku pripreme projekta za izgradnju treće trake uz Romaniju, te o projektovanju idejnog rješenja "rekonstrukcija Ulice cara Lazara", za šta je predviđeno oko 300.000 KM - rekao je Bašević.

Bašević je podsjetio da je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić najavio da će Grad finansirati rekonstrukciju glavne Ulice cara Lazara na Sokocu izgradnjom novih parkinga.