latinica  ћирилица
20/05/2022 |  17:43 | Autor: SRNA

U Boljaniću kod Doboja položen kamen temeljac za fabriku obuće

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić i vlasnik kompanije "Škrebić" iz Teslića Dragutin Škrebić danas su u dobojskom naselju Boljanić položili kamen temeljac za izgradnju pogona fabrike obuće, koja će zapošljavati oko 300 radnika.
U Boljaniću kod Doboja položen kamen temeljac za fabriku obuće - Foto: SRNA
U Boljaniću kod Doboja položen kamen temeljac za fabriku obućeFoto: SRNA

Škrebić je rekao novinarima da se radi o investiciji od oko dva miliona KM, a da prve mašine treba da budu instalirane već u septembru.

- Mašine su nove. Znamo kupca za koga ćemo raditi, to je njemački kupac veoma ozbiljan, koji djelimično ulaže u opremu, a naše je obezbjeđenje proizvodne hale, obuka i organizacija radne snage - izjavio je Škrebić i izrazio zadovoljstvo što je lasman unaprijed obezbijeđen.

On je naveo da će, po izgradnji, pogon zadovoljiti sve EU standarde iz te branše i posjedovati vlastiti restoran za radnike.

Јerinić je izrazio zadovoljstvo što je ta izvozno orjentisana kompanija odlučila da svoj proizvodni pogon otvori u Boljaniću na mjestu koje je prostornim planom predviđeno da bude industrijska zona i što će zapošljavati oko 300 ljudi sa područja grada i regije.

- Postoji razmišljanje da brza saobraćajnica Doboj-Tuzla ide lijevom stranom rijeke Spreče, to jest, kraj ove industrijske zone - rekao je Јerinić i naveo da sve ide u pravcu razvoja grada.

On je kao komparativnu prednost Doboja u odnosu na druge gradove izdvojio političku stabilnost u ovoj lokalnoj zajednici, te najveće popuste za plaćanje rente i uređenje u Srpskoj.

Komapnija "Škrebić" ove godine proslavlja 25 godina postojanja sa zaposlenih 650 radnika, te godišnjim izvozom od oko 15 miliona KM.