latinica  ћирилица
21/05/2022 |  07:23 ⇒ 09:09 | Autor: RTRS

Kelečević-Bobar: Značajna uloga APIF-a u Republici Srpskoj (VIDEO)

Podaci kojima se raspolaže u Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge u Banjaluci, jesu od velikog značaja, istakli su v.d. direktora APIF-a Goran Bobar i savjetnica ministra finansija Republike Srpske Snježana Kelečević, gostujući u našem Јutarnjem programu.
Goran Bobar i Snježana Kelečević - Foto: RTRS
Goran Bobar i Snježana KelečevićFoto: RTRS

- Zadovoljni smo organizacijom APIF-a čija je značjna uloga i potvrđena, jer podaci s kojima mi raspolažemo su mnogo bitni - istakao je Bobar.

Kako Bobar navodi, podaci kojima APIF raspolaže su dostupni kako građanima, tako i institucijama Srpske.

- Vlada Republike Srpske, a i Ministarstvo finansija koriste registre APIF-a - dodala je Kelečevićeva.

Kako Kelečevićeva ističe, jako je bitno obezbijediti lakši pristup podacima, što je Vlada Srpske i prepoznala, kao put u elektronsko društvo.

- Јako je bitna uloga tačnih i pravovremenih podataka - rekla je Kelečevićeva.

Kelečevićeva navodi da je potrebno je pratiti okolna tržišta i po potrebi prestrojavati linije privrede i pomagati našim privrednicima.

- Mnogo je važno podsticati mlade ljude da ostanu u našoj državi, zbog čega je Vlada Srpske odlučila da isplati jednokratnu pomoć, koja obuhvata kategorije penzionera, demobilisanih boraca i mladih do 30 godina - ističe Kelečevićeva.

Bobar dodaje da APIF podržava sve mjere koje Vlada Republike Srpske provodi, ali da i sami doprinose poboljšavajući standarde svojih radnika.