latinica  ћирилица
21/05/2022 |  08:37 | Autor: SRNA

Popodne se očekuje pojačana frekvencija saobraćaja

Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH uslovi za vožnju su povoljni, a poslije podne se očekuje pojačana frekvencija vozila, pa se na vozače apeluje da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Saobraćaj će biti obustavljen danas od 7.00 do 19.00 časova zbog sanacije dionice Nevesinje-Pridvorci, a preporučuje se alternativni pravac Nevesinje-Kifino Selo-Krekovi-Humčani-Pridvorci.

Zbog deminiranja terena dolaziće do povremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Šamac jedan-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina od 8.00 do 14.00 časova u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Radovi su aktuelni na dionicama magistralnih puteva Lamovita-Ivanjska, Prijedor-Kozarac, Teslić dva-Teslić tri-Podjezera, Derventa-Žirovina, Crkvina-Modriča jedan, Šešlije-Јohovac, Bijeljina dva-Ugljevička Obrijež, Čelinac-Kotor Varoš, Čelinac-Ukrina, Rudanka–Doboj jedan, Rudanka-Doboj, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han, Tedin Han-Teslić, Šipovo-Novo Selo, Јezero-Šipovo.

U toku su je sanacija dionice magistralnog puta Derventa-Derventa /Žirovina/, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog oštećenja mosta zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta Brodar-Rudo, a za ostala vozila se ograničava brzina kretanja preko mosta na 20 kilometara na sat.

Saobraćaj se odvija otežano jednom saobraćajnom trakom zbog aktiviranog klizišta na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, te na putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, zabranjen je saobraćaj na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, Bistrica-Podgrab, Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje.

Vangabaritni teret se prevozi na putevima Gacko-Nevesinje-Bakračuša, Ledenice-Crkvina-Šamac, pa vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn, a na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U FBiH zbog radova je za saobraćaj zatvorena preticajna traka od naplatnog mjesta Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever u dužini od 400 metara, a saobraćaj se preusmjerava u voznu traku.

Na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično jednom trakom, dok se od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Radovi su u toku i na putevima Konjic-Јablanica /tunel Crnaja/, Donji Vakuf-Travnik /Komar/, Žepče-Zenica /Golubinja/, Ripač-Dubovsko, Šamac-Orašje /dionica Grebnice-Bazik/ i Stolac-Hutovo u mjestu Cerovica.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja su do 30 minuta.