latinica  ћирилица
21/05/2022 |  11:00 ⇒ 11:01 | Autor: SRNA

Veća vrijednost prodaje za 23 odsto

Vrijednost prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata i njihovih dijelova u Republici Srpskoj u prvom kvartalu ove godine bila je 77,4 miliona KM i veća je za 23,1 odsto nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.
Zavod za statistiku Republike Srpske - Foto: RTRS
Zavod za statistiku Republike SrpskeFoto: RTRS

Najveća vrijednost prodaje u prvom kvartalu ove godine od 37,88 miliona KM bila je kod proizvoda šumarstva i veća je za skoro 30 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U prvom kvartalu ove godine prodato je i stočarskih proizvoda u vrijednosti od 22,8 miliona KM, ratarskih proizvoda od 8,8 miliona KM.

Vrijednost otkupa proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Srpskoj u prvom kvartalu ove godine od porodičnih poljoprivrednih gazdinstava bila je 29,92 miliona KM i veća je za 8,8 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Najveća vrijednost otkupa u prvom kvartalu ove godine od 21,88 miliona KM bila je kod stočarskih proizvoda i veća je za 11,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine.