latinica  ћирилица
21/05/2022 |  11:34 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Saradnja Bolnice "Srbija" i Kliničkog centra iz Istanbula (VIDEO)

Nove i bolje usluge za pacijente u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu dogovorene su na sastanku sa delegacijom Univerzitetsko kliničkog centra "Medipol mega" iz Istanbula.
Istočno Sarajevo - Šešlija - delegacija Turske - Foto: SRNA
Istočno Sarajevo - Šešlija - delegacija TurskeFoto: SRNA

Ljekari iz Istočnog Sarajeva edukovaće se u Turskoj, a pacijente u Bolnici "Srbija" uz domaći kadar, trebalo bi da liječe i turski stručnjaci.

Direktor Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija i glavni profesor bolnice za ortopediju "Medipol" u Istanbulu Ibrahim Azboj razgovarali su o modalitetima saradnje.

- Imali bismo mogućnost i da šaljemo nalaze naših pacijenata koji ne mogu dobiti usluge zdravstvenog sistema Republike Srpske, pa bi postojala mogućnost da im zdravstvena usluga bude pružena tamo - rekao je Šešlija.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu trebalo bi da bude potpisan memorandum o saradnji.

Šešlija je istakao da je dogovoreno i učešće profesora sa univerziteta u Istanbulu na simpozijumu u novembru na kojem će prezentovati specifične usluge koje pružaju pacijentima.

Azboj je naglasio da je cilj obezbijediti edukaciju, kao i kontakt među ljekarima, ali i sa pacijentima Bolnice "Srbija" koji će imati potrebu da budu tretirani u Turskoj.

- Naš cilj je da ubuduće pošaljemo ekipu koja će ovdje obavljati komplikovane operacije za koje će biti potrebno više sati. Namjera nam je da te pacijente primimo u bolnici "Medipol Mega" - rekao je Azboj.