latinica  ћирилица
21/05/2022 |  15:23 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

U Trebinju otvorena ljetnja sezona (VIDEO)

Sajmom u Trebinju, na kome su se predstavile turističke organizacije i subjekti iz zemalja regiona sa kojima grad sarađuje, otvorena je ljetnja turistička sezona.
Trebinje - sajam turizma - Foto: SRNA
Trebinje - sajam turizmaFoto: SRNA

U Dučićevoj ulici, predstavilo se 11 turističke organizacije iz regiona i dva nacionalna parka, koji su promovisali svoje turističke potencijale. Turističku ponudu na štandovima izložili su Valjevo, Paraćin, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Budva, Nikšić, Istočno Sarajevo, Nacionalni park "Kozara" i Nacionalni park "Sutjeska".

U okviru manifestacije predstavljena je nova ljetna promotivna kampanja "Grad koji volite". Trebinje je prepoznato po dobroj klimi, gastro ponudi i drugim sadržajima. Očekivanja od nove sezone velika su, a turistička ponuda biće obogaćena avanturističkim turizmom.

Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji grada Trebinja Žarko Vico rekao je novinarima da je pred ovom organizacijom dobra turistička sezona, najavljujući u ovom gradu niz kulturnih, sportskih i turističkih dešavanja.

Dražen Bošković, zamjenik gradonačelnika Trebinja, istakao je da danas šalju poruku za sve one koji planiraju da negdje provedu ljeto, a Trebinje je, kako kaže, pravi izbor.

Iz Turističke organizacije grada Trebinja očekuju još jednu uspješnu sezonu, koja će prema dosdašnjim pokazateljima premašiti i onu rekordnu iz 2019.

Na bini ispod stoljetnih platana izvođen je kulturni program, pjevane su pjesme i igralo se kolo.

Do dolaska na binu najmlađi Trebinjci iz dječijih vrtića prošetali su Dučićevom ulicom u okviru "Dječijeg karnevala", odjeveni kao klovnovi, mažoretkinje.

Večeras od 21.30 čas biće organizovan i koncert Dejana Petrovića i Big benda.