latinica  ћирилица
21/05/2022 |  19:24 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

U Banjaluci počeo 14. Međunarodni plivački miting (VIDEO)

U Banjaluci je danas počeo 14. Međunarodni plivački miting "Banjaluka open" u organizaciji plivačkog kluba "Olimp".
Plivački miting "Banjaluka open" - Foto: RTRS
Plivački miting "Banjaluka open"Foto: RTRS

Banjaluka je ovog vikenda u znaku plivanja. Blizu 500 plivača iz devet zamalja, učestvuje na mitingu čiji je moto "Rođen da budeš plivač".

Već prvog dana takmičenja bile su vrlo zanimljive i kvalitetne trke. Izdvajamo trijumf Strahinje Stankovića iz Srbije, u diciplini 50 metara delfin u vremenu 24 sekunde 87 stotinki.

U trci na 50 metara leđnim stilom najbrži je bio Tarik Gušić iz Sarajeva. On je pobijedio u vremenu 27 sekundi 34 stotinke.

Kod plivačica, u ovoj disciplini, najbolja je bila Tinkara Lipovec iz Slovenije.

Odličan nastup imao je i Slovenac Gašper Pevec. On je pobijedio u trci na 100 metara prsno u vremenu minut, pet sekundi 65 stotinki. Drugi je bio Olimpov plivač, David Vučić.

Slovenci su dominirali prvog takmičarskog dana, pa je i sjajna Јanja Šegel oborila rekord mitinga na 200 metara slobodno, koji sad iznosi 1.57.32. I Makedonci su imali čime da se pohvale. Mlada Sara Јanković iz Skoplja, trijumfovala je u diciplini 100 metara prsnim stilom. Vrijeme - 1.16.06.

Miting se nalazi u kalendaru Svjetske plivačke federacije, te je kvalifikacioni za svjetska i evropska prvenstva, na šta su u Plivačkom klubu "Olimp" posebno ponosni.

Drugi takmičarski dan na olimpovom mitingu počinje sutra, od 9 časova ujutro, kada su na programu kvalifikacije, dok su finalne trke zakazane za 17 časova.

Pokrovitelji mitinga “Banjaluka open” su Ministarstvo porodice omladine i sporta i Grad Banjaluka.