latinica  ћирилица
22/05/2022 |  07:46 ⇒ 16:24 | Autor: TANЈUG

Veliki sukob navijača Hajduka i policije kod Zagreba, ima ranjenih

Na autoputu između Zagreba i Karlovca noćas je došlo do velikih nereda i masovnog sukoba između navijača splitskog Hajduka i policije, a dvije osobe su ranjene iz vatrenog oružja, prenose hrvatski mediji.
Policija - Foto: SRNA
PolicijaFoto: SRNA

U sukobima je učestvovalo više stotina ljudi, a kako je policija saopštila, dvije osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje su policajci upotrijebili.

U neredima je desetak policajaca povrijeđeno, prenosi portal Indeks.

Kako je saopštila policija, tokom organizovanog praćenja oko 1.600 navijača Hajduka u autobusima, kombi vozilima i putničkim automobilima koji su se vraćali s utakmice u Zagrebu sa Dinamom, navijači su samoinicijativno stali na autoputu A1 kod odmorišta Desinec i tako blokirali sve trake autoputa u pravcu Karlovca.

Zatim je, oglušivši se na policijska upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo i gađalo predmetima policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili, saopštila je zagrebačka policija.

Pripadnici policije su uzvratili i primijenili silu, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovo stavljena pod kontrolu, navodi portal Indeks.

U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenih za krivična djela i prekršaje.