latinica  ћирилица
22/05/2022 |  08:02 ⇒ 18:47 | Autor: RTS

Dan odluke u Linglong Superligi: Ko će biti šampion – Zvezda ili Partizan?

Utakmicama posljednjeg kola plej-ofa Linglong Superlige Srbije biće završena sezona u domaćem šampionatu, ali i odlučen šampion Srbije za 2021/2022.
Crvena Zvezda-Partizan (FOTO:  EPA/ANDREJ CUKIC) -
Crvena Zvezda-Partizan (FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC)

Crvena zvezda i Partizan, dva najveća srpska kluba, bore se za trofej kojem su mnogo bliži crveno-bijeli.

Zvezda zauzima prvu poziciju na tabeli sa 97 bodova, dva više od Partizana, pa joj je protiv Voždovca dovoljan i bod za odbranu pehara.

Izabranici Dejana Stankovića imaju bolji međusobni skor od najvećeg rivala, a kada se u obzir uzme činjenica da u proljećnom dijelu šampionata ne znaju za poraz, teško će propustiti priliku i to pred domaćim navijačima.

Na tribinama stadiona "Rajko Mitić" očekuje se 40.000 navijača koji će doći da proslave petu uzastopnu titulu u Superligi, a ukupno 33. u klupskoj istoriji.

Velikom iznenađenju i porazu Zvezde nadaće se vječiti rival Partizan, koji je trenutno na 95 bodova i dočekaće Radnički iz Niša. Crno-bijeli igraju jednu od najboljih sezona u novijoj istoriji, ali možda ni to ne bude dovoljno da se raduju na kraju.

Klub iz Humske je u nastavku takmičenja ispustio pet poena viška sa polusezone, a trener Aleksandar Stanojević izjavio je da se nada čudu, ali da u njega ne veruje.