latinica  ћирилица
22/05/2022 |  16:59 ⇒ 23/05/2022 | 07:14 | Autor: SRNA

Dodik: Patriotizam - ključna riječ za opstanak srpskog naroda

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je patriotizam ključna riječ za opstanak srpskog naroda te istakao da je cilj vladajuće koalicije u Republici Srpskoj mir i stabilnost.
Milorad Dodik (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC) -
Milorad Dodik (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC)

- Ako nema patriotizma, ako niste odgovorni i lojalni svojoj zajednici, onda ni kao pojedinac ne možete da uspijete - rekao je Dodik u obraćanju na Skupštini Ujedinjene Srpske u Banjaluci.

Dodik je istakao da su mir i stabilnost danas ključne riječi u političkom životu i da svi oni kojima je to cilj mogu da računaju na političku podršku.

On je istakao da perspektiva nije nestabilno društvo.

- Nismo ovdje da rušimo, nego da gradimo i uvjeren sam da ćemo zajedno naći načina da naša mišljenja, različita ponekad, ujedinimo - rekao je Dodik.

Predsjednik SNSD-a je rekao da Republika Srpska, ali i Srbija, prolaze kroz teška vremena i izazove i da svijet danas nije isti kao što je bio prije deset godina.

- Moramo dobro razmisliti kako ćemo se dalje kretati i šta ćemo našem narodu ponuditi kao opciju. Ušli smo u deceniju koju su već na početku obilježili problemi, a neki od njih još traju - rekao je Dodik.

On je istakao da se moraju zajednički tražiti odgovori i napraviti plan kako djelovati.

- Da biste imali snagu i moć da to provedete moramo raditi zajedno. Te ideje su za društvo korisne ako ste vlast. Ako ste opozicija, sve vaše želje ostaju samo želje - rekao je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da će se zajedničkim snagama pronaći način kako se odnositi prema svim napadima koje dolaze od "velikih i moćnih".

- Moramo se boriti za naš način života, jezik, kulturu, vjeru, Republiku Srpsku i naš narod gdje god da se on nalazi - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da Republika Srpska ima teritoriju, stanovništvo i efikasnu vlast, te da je od ključne važnosti za njenu budućnost da li će nastaviti imati kompaktne institucije i jaku institucionalnu vlast ili će imati podijeljenu vlast.

- Podijeljena vlast znači užurbanu propast Republike. Zato se objedinimo oko naše zajedničke platforme, oko naših zajedničkih kandidata i bićemo pobjednici - rekao je Dodik.

Predsjednik SNSD-a je ukazao da je dijalog jedino rješenje, te da je važno razgovarati o svim bitnim stvarima, kao što je povećanje plata, poboljšanje prava i položaj radnika i stvaranje uslova da ljudi ostaju u Republici Srpskoj.

Dodik je čestitao predsjedniku Ujedinjene Srpske Nenadu Stevandiću sedam godina uspješnog rada stranke, te izrazio nadu da će zajedničkim snagama nastaviti da se bore za Republiku Srpsku.

On je istakao da su ove dvije političke partije zajedničkim snagama prošle težak period, te da su svi uspjesi dio zajedničkih napora.

- Da nismo predano radili, Republika Srpska danas ne bi imala stabilnost - rekao je Dodik.