latinica  ћирилица
23/05/2022 |  10:31 | Autor: SRNA

Petronijević: SAD dale mig Prištini da sruši Vašingtonski sporazum

SAD su dale mig Prištini da apliciranjem za članstvo u Savjetu Evrope sruši Vašingtonski sporazum i zbog toga nikoge na treba da čude skandalozni potezi i zapaljive izjave premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija, ocijenio je danas advokat Goran Petronijević.
Goran Petronijević - Foto: RTRS
Goran PetronijevićFoto: RTRS

Govoreći o Kurtiju i njegovim porukama, Petronijević je naveo da je prištinski vođa marioneta onih koji njime upravljaju, odnosno "zvučnik koji se pojavljuje i priča šta mu se kaže, i to zbog ukupnog pritiska na Srbiju“.

- Kurti nevješto ulazi u zapadni model propagandnog rata. Posljedice njegovog činjenja su za nas problematične, jer to što priča i radi nije njegova volja, već moćnika koji stoje iza njega - rekao je Petronijević.

Komentarišući rušenje Vašingtonskog sporazuma, Petronijević je rekao da ne zna kako bilo ko može da vjeruje u sporazume napravljene pod okriljem SAD.

- Ne postoji sporazum koji Priština nije prekršila, a nijedan nije napravljen da bi trajao, već da bi se neprincijelno tumačio i služio kao mina za našu stranu - rekao je Petronijević za Televiziju "Hepi".

Prema njegovim riječima, Srbija ne može i neće dobiti ništa od EU, istakavši da Unija ne može da obezbijedi gas i druge energente ni za sebe, a kamoli za druge.