latinica  ћирилица
23/05/2022 |  11:35 ⇒ 14:49 | Autor: RTRS

Dodik: Važno mišljenje mladih; Srpska da bude još bolje mjesto za život (FOTO/VIDEO)

Uvijek je veliko zadovoljstvo razgovarati s mladima i čuti njihovo mišljenje šta bi trebalo da uradimo da Republika Srpska bude još bolje mjesto za život, istakao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Dodik i Višković sa predstavnicima Omladinskog savjeta Republike Srpske - Foto: RTRS
Dodik i Višković sa predstavnicima Omladinskog savjeta Republike SrpskeFoto: RTRS

- Hvala Omladinskom savjetu na organizaciji sastanka - objavio je Dodik na Tviteru.

Dodik je istakao da je u Republici Srpskoj mnogo stvari urađeno u sferi omladinske politike, što se vidi i kroz sve ono što vlast radi od oblasti obrazovanja do stabilnog institucionalnog okvira.

On je naveo da je sa predstavnicima Omladinskog savjeta Srpske danas razgovarao u Banjaluci o njihovom položaju u društvu, kao i na koje načine se može poboljšati i postaviti na još čvršće i šire osnove.

- U sferi smo u kojoj treba reagovati na programe koji će biti interesantni za održivost obrazovanja mladih, njihovih poslova, kao i jačanje njihovih uvjerenja da treba da ostanu ovdje i grade zajednicu, da i sa onima koji su otišli pokušamo razgovarati, šta je to potrebno da društvo uradi a da se vrate sa znanjem i ostalim - rekao je Dodik  nakon sastanka.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković ponosan je, kaže, na činjenicu da je Vlada obezbijedila mladim ljudima u Srpskoj najjeftiniji obrazovni sistem, kada je riječ obrazovanju, ali i ishrani i smještaju.

Višković je podsjetio da u Srpskoj svi redovni studenti imaju besplatno školovanje, odnosno da je Vlada ukinula plaćanje školarine za sve studente koji upisuju godinu za godinom.

Nakon sastanka sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednikom Vlade Srpske Radovanom Viškovićem, generalni sekretar Omladinskog savjeta Republike Srpske Živko Ćetojević rekao je da pažnju treba posvetiti mladima u malim lokalnim zajednicama u kojima ne dolaze lako do izražaja kao u većim sredinama.

Podsjećamo, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković sastali su se danas u Banjaluci sa predstavnicima Omladinskog savjeta Republike Srpske.

Omladinska organizacija Republike Srpske je krovna republička omladinska organizacija i udruženje od javnog interesa za Srpsku.