latinica  ћирилица
23/05/2022 |  14:25 ⇒ 15:27 | Autor: RTS

Vučić: S Putinom ću razgovarati o tri važne stvari

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su za njega tri stvari važne u razgovoru sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom za nekoliko dana – količine gasa, cijena gasa i sigurnost snabdijevanja.
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/ Јadranka Ilić) -
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/ Јadranka Ilić)

Na pitanje novinara da li očekuje da će Vladimir Putin tokom razgovora, kroz nekoliko dana, imati politička uslovljavanja od kojih će zavisiti cijena gasa, Vučić je rekao da ne može da zna šta će Putin njega da pita, već da zna samo šta će on pitati ruskog predsjednika.

- Za mene su tri stvari važne, a to je količina gasa, cijena gasa i sigurnost snabdjevanja gasa, plus razgovor o svim ostalim pitanjima - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara poslije obilaska radova na izgradnji beogradskog metroa na Makiškom polju.

Predsjednik Srbije dodaje da zna kako se on priprema za sastanke, a kako se predsjednik Rusije priprema treba pitati ljude iz njegovog kabineta.

Kada je riječ o Vučićevom razgovoru sa ambasadorom SAD-a u Srbiji Kristoferom Hilom, on ističe da je ima dobar, korektan i otvoren razgovor sa Hilom.

Vučić je rekao da na sastanku "nije bilo iznenađenja" ni za njega ni za Hila.

- Znam šta misle Amerikanci, oni znaju šta mislimo mi i to je to. Gledali smo kako da produbljujemo naše odnose i našu saradnju dodao je Vučić.