latinica  ћирилица
23/05/2022 |  18:07 ⇒ 18:10 | Autor: SRNA

Vlačo: Poziv kompanijama iz Srbije za učešće na sajmu poljoprivrede u Bijeljini

Branislav Vlačo, direktor preduzeća "Grad" iz Bijeljine, koje je organizator 20. Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije "Interagro 2022", pozvao je kompanije iz Srbije da u što većem broju učestvuju na ovoj sajamskoj manifestaciji, koja će biti održana od 20. do 22. septembra.
Branislav Vlačo - Foto: SRNA
Branislav VlačoFoto: SRNA

- Pozivam firme i kompanije iz Srbije da u što većem broju dođu u Bijeljinu i učestvuju na jubilarnom 20. Poljoprivrednom sajmu "Interagro 2022" da bi još više pojačale njegov poslovni značaj za ovaj dio regiona - izjavio je Vlačo Srni prije početka današnje konferencije za novinare u Novom Sadu posvećene promociji Poljoprivrednog sajma u Bijeljini.

On je naveo da su u toku pregovori da Srbija bude zemlja partner jubilarnog Poljoprivrednog sajma u Bijeljini.

- Ukoliko Srbija bude zemlja partner, u šta ne sumnjam, to će sa svoje strane doprinijeti masovnijem učešću srpskih firmi i kompanija iz oblasti agrara na našem sajmu - rekao je Vlačo.

On je izrazio nadu da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doći na Sajam u Bijeljini i da će svojim dolaskom uveličati značaj jubilarnog "Interagra" i pospješiti dolazak firmi iz Srbije.

- Očekujemo i ministra poljoprivrede Srbije, kao i ministra poljoprivrede Mađarske. Na Sajmu će sigurno biti srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Srpske Željka Cvijanović. Sajam ima punu podršku Ministarstva poljoprivrede Srpske i ministra Pašalića - rekao je Vlačo.

On je zahvalio Privrednoj komori Vojvodine i njenom predsjedniku Bošku Vučureviću, koji, kako je istakao, već deceniju pružaju maksimalnu podršku Poljoprivrednom sajmu u Bijeljini da bio on bio što uspješniji i da bi nastupilo što više izlagača iz Srbije, odnosno Vojvodine.

Na konferenciji za novinare, održanoj na zajedničkom štandu Privredne komore Republike Srpske i Spoljnotrgovinske komore BiH na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, obratili su se Vučurević i pomoćnik ministra poljoprivrede Srpske Zoran Maletić.

U Novom Sadu je u toku 89. Međunarodni poljoprivredni sajam, koji je okupio više od 1.100 učesnika iz Srbije, kao i dvadesetak zemalja Evrope i svijeta.

Na Sajmu, koji će trajati do 27. maja, svoju ponudu direktno predstavlja 11 preduzeća i kompanija iz Republike Srpske, dok će se njih više od 20 predstaviti putem kataloga.