latinica  ћирилица
24/05/2022 |  09:34 ⇒ 11:42 | Autor: RTRS

Uhapšeni u akciji "Storidž" predati Tužilaštvu BiH

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske jutros su Tužilaštvu BiH predali trojicu uhapšenih u nastavku akcije "Storidž", a povezani su sa narko grupom koja djeluje na području Prijedora i okoline i dovode se u vezu sa Daliborom Railićem, koji je već u pritvoru.
Policija Srpske - Foto: SRNA
Policija SrpskeFoto: SRNA

Pripadnici ove organizovane grupe sumnjiče se za više teških krivičnih djela, povezanih sa strukturama organizovanog i narko-kriminala na području Prijedora i okoline, a pripadnici ovih struktura povezuju se i sa teškim ubistvom načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su predati tužiocu Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

Tužilac će osumnjičene ispitati u zakonskom roku, nakon čega će odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, mjera zabrane i nastavku istražnih aktivnosti u predmetu.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske juče su u nastavku operativne akcije "Storidž" uhapsili tri lica čiji su inicijali B.M, D.B i P.V. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Povezane vijesti:

Pretresi na više lokacija; U nastavku akcije "Storidž" slobode lišena tri lica