latinica  ћирилица
24/05/2022 |  15:32 ⇒ 15:50 | Autor: SRNA

Vidović-Bjelica: Nastavak realizacije projekata uz pomoć Vlade Srpske

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da su na području opštine Sokolac u prethodnim godinama urađeni brojni projekti i da se nastavlja dalje, jer opština ima veoma ambiciozne projekte za naredni period, što će se rješavati uz pomoć Vlade Republike Srpske.
Zora Vidović i Milovan Bjelica - Foto: RTRS
Zora Vidović i Milovan BjelicaFoto: RTRS

Vidovićeva je istakla da je saradnja načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice sa višim nivoima vlasti donijela dosta dobrog građanima, a s ciljem boljeg života i opstanka stanovništva u ovoj lokalnoj zajednici.

Ona je nakon razgovora sa Bjelicom rekla novinarima da je Vlada apsolutno raspoložena da sa sve jednom opštinom ima odličnu saradnju i da, prije svega, pokuša da pomogne tamo gdje će zaustaviti ljude da ne odlaze.

Vidovićeva je izrazila zadovoljstvo što se u opštini Sokolac radi domaćinski i da je usvojen budžet, što je bitno za svakog građanina, te dodala da se nada da će saradnja sa višim nivoima vlasti i u narednom periodu biti dobra.

Nakon razgovora o projektima čiju realizaciju je pomogla Vlada Srpske, te o projektima koje će podržati i u narednom periodu, Bjelica je zahvalio za doprinos koji je Vidovićeva do sada dala za razvoj ove lokalne zajednice.

- Bez saradnje sa većim nivoima vlasti i Vladom Srpske, sigurno malo koja lokalna zajednica može izdržati, može tavoriti, ali da nešto radi više nema priče o tome - rekao je Bjelica.

On je naglasio da je u svoja tri mandata gajio dobre odnose sa svim nivoima vlasti i da će tako i nastaviti.

Bjelica je rekao da se vidi da je na području opštine Sokolac mnogo urađeno i dodao da je zahvaljujući Vidovićevoj u ovoj lokalnoj zajednici dosta toga riješeno, posebno u oblasti infrastrukture, izražavajući uvjerenje da će ona pomoći i kod budućih projekata za opštinu Sokolac koji su u interesu građana.

On je rekao novinarima da je Vidovićeva upoznao da je urađena Strategija razvoja opštine Sokolac koju su odbornici lokalne Skupštine jednoglasno usvojili, kao i Strategiju razvoja turizma, te Strategija finansijskog upravljanja i kontrole.

Bjelica je naveo da opština Sokolac ne bi mogla finansirati više projekata bez pomoći Vlade Republike Srpske, posebno projekat "Energetske efikasnosti" u okviru kojeg je utopljena zgrada opštine, vrtića i Osnovne škole na kojoj je zamijenjen i krov.

On je dodao de se lokalna uprava priprema i za realizaciju projekta "Energetske efikasnosti" na objektima Doma zdravlja "Doktor Ljubomir Ćeranić".