latinica  ћирилица
24/05/2022 |  16:08 ⇒ 18:02 | Autor: RTRS

U Istočnom Sarajevu promovisano 16 doktora nauka (VIDEO)

U okviru obilježavanja krsne slave Svetih Ćirila i Metodija i Dana Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je promovisano 16 doktora nauka iz različitih naučnih oblasti.
Istočno Sarajevo, promocija doktora nauka - Foto: RTRS
Istočno Sarajevo, promocija doktora naukaFoto: RTRS

U godini jubileja, tridesetogodišnjici ove visokoškolske ustanove, 493 doktora nauka stekla su zvanje na ovom univerzitetu.

Zalaganjem, trudom i radom do znanja i doktorskih zvanja, ali kažu, ovo nije kraj.

Ovo je tek početak priče u kojem će svoje iskustvo usmjeriti u svoj rad sa studentima, u svim segmentima javnog i društvenog života.

Zadovoljstvo je i što su doktorska zvanja stekli upravo na ovom univerzitetu.

- Sve uslove za rad sam ovde imao, podršku i od profesora i od kolega. Odbrana doktorske disertacije ne znači kraj puta, već veliku obavezu da nastaviimo sa našim istraživanjima - rekao je Nikola Davidović, doktor tehničkiih nauka.

- Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu moje iskustvo je divno, vrlo sam ponosna, odličan način da se proširi znanje, da izađete iz svoje kuće i steknete nova drugačija iskustva - dodala je Enita Čustović, doktor društvenih nauka. 

Svaka škola je slavna onoliko koliko su slavni njeni đaci, kaže rektor Univerziteta polažući veliku nadu u doktorande

- Prvi i jedini u BiH počeli smo sa izvođenjem nastave na engleskom, sad na studijskom programu medicina, a od jeseni i na stomatologiji - naveo je Milan Kulić, rektor Univertiteta u Istočnom Sarajevu.

Već je veliki doprinos naučne elite visokoj poziciji Univerziteta, koji je na međunarodnim rang listama vodeći u BiH i na 3.442 poziciji od više od 31 hiljadu univerziteta.

Godina jubileja, tri decenije rada i postojanja biće obilježena nizom stručnih i naučnih skupova, a kao kruna, 15. i 16. septembra biće održan naučni skup o značaju Istočnog Sarajeva u stvaranju Republike Srpske.