latinica  ћирилица
24/05/2022 |  19:20 ⇒ 19:34 | Autor: TANЈUG

Kalabuhov-Kuvalja: Pošten tretman za ruske sportiste

Ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov podržao je stav predsjednika Balkanske biciklističke unije i direktora Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimira Kuvalje da ruski sportisti zaslužuju pošten tretman, te naglasio da ni u kom slučaju ne bi smijeli da trpe sakncije ili zabrane u vezi sa nastupima na međunarodnim događajima.
Biciklistička trka Banja Luka - Beograd - Foto: RTRS
Biciklistička trka Banja Luka - BeogradFoto: RTRS

Kako se navodi u saopštenju, njih dvojica danas su se sastali i zaključili da su pritisci Svjetske biciklističke federacije sa kojim se Kuvalja konstantno susreće zato što je zatražio jednak tretman za sve sportiste, te pustio himnu Rusije na Svetskom prvenstvu u amaterskom biciklizmu 2021, neosnovani i da je jasno da su političke prirode.

Kuvalja je dodao da saradnja i prijateljstvo prema velikim nacijama, a naročito prema Rusiji, koje neguje srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, treba da bude zadatak svih u Srpskoj.

Razgovarali su i o saradnji izmedu Ruske Federacije i Republike Srpske u oblasti sporta, te uspostavljanju čvršćih veza izmedu Biciklističkog saveza Srpske i Biciklističkog saveza Rusije.