latinica  ћирилица
24/05/2022 |  21:45 ⇒ 25/05/2022 | 10:39 | Autor: sputniknews.com

Vučić: Ne mislimo da uvodimo vanredno stanje

Komentarišući odluku mađarske vlade da zbog ukrajinske i ekonomske krize uvede vanredno stanje, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da ne misli da u Srbiji treba primijeniti istu mjeru.
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/ Јadranka Ilić) -
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/ Јadranka Ilić)

- Srbija ima odgovor, ali ljudi nisu naviknuti da čuju drugačiju poziciju. Mi imamo čistu poziciju, ali da li će to da učini našu situaciju lakšom - sigurno da neće, rekao je Vučić.

On je naglasio da svaki odgovoran čovjek uvijek brine i da je briga je nešto što je povezano sa odgovornošću.
 
- Ako ne brinete možda lakše živite ali ne postižete rezultate. Mi ćemo imati bezbroj problema. Vidjeli ste da je Mađarska uvela vanredno stanje - zbog bezbjednosti, snabdijevanja, enegrenata. Јa ne mislim da mi treba da uvodimo vanredno stanje - naglasio je Vučić iz Davosa, gdje prisustvuje godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.
 
Vučić je rekao da Srbija ima čistu poziciju što se tiče međunarodnog javnog prava i moralnih principa.

- Najlakše je svima da kažu povećajte cijene. Nekada morate - ali dajte da to bude najmanje moguće. Moramo da sačuvamo državu. Ako neko misli da je krizno vrijeme ono kada treba da zaradi najviše - kažem im nemojte to da mislite. Niko ne može da ucjenjuje državu i da se igra sa državom. Proći ćete gore nego što ste mislili. Država vam neće dozvoliti da urušite zemlju u teško vrijeme zato što mislite da je vrijeme da budete prebogati. Zaustavite se malo i gledajte da zajedno sa državom i građanima zarađujete mnogo, ali ne tako da ostali izgube. To je moja molba za njih - rekao je Vučić.

Podsjećamo, mađarski premijer Viktor Orban saopštio je da će u zemlji od ponoći biti uvedeno vanredno stanje zbog konflikta u Ukrajini.

Prema njegovim riječima, sukob u Ukrajini ugrožava energetsku i finansijsku bezbjednost zemlje.