latinica  ћирилица
25/05/2022 |  07:51 ⇒ 08:48 | Autor: RTRS

Srbi za Srbe do sada pomogli više od 2.900 porodica (VIDEO)

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe prikupila je od novembra 2005. do marta 2022. godine osam miliona evra donacija, kojima je u prethodnih 16 godina obezbijeđena vrijedna pomoć za preko 2.900 socijalno ugroženih porodica, koje zajedno imaju više od 14.500 djece širom Balkana.
Srbi za Srbe - Foto: ilustracija
Srbi za SrbeFoto: ilustracija

Tim povodom, u Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu organizovano je veče zahvalnosti svim donatorima.

Srbi za Srbe koračaju ka postavljenom cilju - da svako srpsko dijete ima normalne uslove za život. Donatori iz Republike Srpske, Srbije, regiona i svijeta neumorno, iz mjeseca u mjesec, dopremaju vrijednu humanitarnu, materijalnu i ekonomsku pomoć za socijalno ugrožene porodice. Zahvaljujući ovakvoj podršci, veliki broj danas živi u svojim toplim domovima, a trenutno su u toku tri velika projekta pomoći za tri porodice iz Hercegovine.

Јedan od najpoznatijih projekata ove humanitarne organizacije je "Trojka iz bloka" kroz koji se, putem sportskih aktivnosti, prikupljaju sredstva i okupljaju donatori za pomoć socijalno ugroženim porodicama sa više djece.

Među donatorima ove organizacije nalazi se više od 500 privrednika i javnih institucija iz Republike Srpske.

U prethodnoj godini Srbi za Srbe prikupili su blizu dva miliona evra pomoći koja je raspoređena za 243 porodice, a u planu je i širenje mreže donatora u Australiji.