latinica  ћирилица
25/05/2022 |  10:02 ⇒ 14:20 | Autor: RTRS

NBA: Dalas smanjio rezultat pobjedom nad Golden stejtom (VIDEO)

Košarkaši Dalasa ostvarili su pobjedu protiv Golden stejta od 119:109, u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije NBA lige i smanjili na 3:1 u seriji. Emotivnu konferenciju imao je trener Golden stejta povodom masakra nad učenicima u Teksasu.
Košarka - Foto: RTRS
KošarkaFoto: RTRS

Nova tragedija, masakr nad učenicima u školi u Teksasu zasjenio je sve sportske događaje u Americi, a naročito četvrtu utakmicu finala zapada NBA lige između Dalasa i Golden stejta upravo u Teksasu.

Zaista je bilo teško igrati i jednima i drugima, a u takvoj situaciji kao pobjednik je izašao domaćin.

Igrač utakmice bio je Luka Dončić sa 30 poena, 14 skokova i devet asistencija.

Slovenac se pored Nikole Јokića i zvanično našao u idealnom timu lige.

 

Poslije meča suze i riječi Stiva Kera, trenera Golden stejta o kojima će se dugo govoriti.

- Dok smo se mi zagrijavali za meč 500 kilometara odavde 18 djece i učitelj ubijeni su u školi. Nedavno su ubijeni stariji ljudi crne rase u supermarketu, malo prije toga azijati koji su krenuli u svoju bogomolju. Kada ćemo nešto preuzeti? Јa sam umoran. Umoran sam jer stalno moram da izjavljujem saučešća tim ljudima koji su izgubili najvoljenije - istakao je Ker.

- Imate 50 senatora koji odbijaju da donesu zakon o oružju koji želi 90 odsto Amerikanaca, nije važno jesu li demokrate ili republikanci. Mi smo taoci 50 senatora, koji ne žele da glasaju u Vašingtonu, samo da bi zadržali svoju moć. Meni je dosta da svaki vikend utakmice počinju minutom ćutanja - dodao je on.

Finalana serija se sada seli u Kaliforniju.

Naredna utakmica biće odigrana u noći između četvrtka i petka, a pobjeda Golden stejt vodi u veliko finale.