latinica  ћирилица
25/05/2022 |  12:57 ⇒ 17:25 | Autor: SRNA

Goražde: Trideset godina od kako su Vukašinoviće ubile komšije (VIDEO)

U mjestu Bukvice, nadomak Goražda danas je služen parastos za osam članova porodice Vukašinović koje su prije 30 godina na njihovom kućnom pragu ubile prve komšije, muslimani iz okolnih sela, ali za taj zločin još niko nije odgovarao.
U mjestu Bukvice služen parastos za osam članova porodice Vukašinović - Foto: SRNA
U mjestu Bukvice služen parastos za osam članova porodice VukašinovićFoto: SRNA

Predsjednik Organizacije porodica nestalih, poginulih opštine Pale Željka Košarac rekla je Srni da je na kućnom pragu ubijeno, a kasnije zapaljeno, osam članova porodice Vukašinović starije životne dobi, te da je šestoro pronađeno i sahranjeno, a za dvoje se još traga.

- Za ovaj zločin niko nikad nije odgovarao. Nikakva tužba, institucije ništa ne rade. Najstariji je bio osamdesetšestogodišnji Vukašin, a najmlađa Grozda, koja je imala 55 godina, kada su ubijeni - istakla je Košarčeva.

Foto: SRNA

Ona je istakla da su porodice ogorčene i da su to već stariji ljudi koji umiru.

- Imamo dvije kćerke strae i nepokretne, koje ne mogu doći da odaju pomen - dodala je Košarčeva.

Lenka Stanišić, rođena Vukašinović, izgubila je oca i majku prije 30 godina, našla ih je, kako kaže, poslije pet godina i sahranila u Prači, dok neki nažalost nisu ni dočekali da sahrane svoje najmilije.

- Čak se i zna koje počio zločin, ali je to negdje sklonjeno - dodala je Satnišićeva.

Polaganju cvijeća na spomen-obilježje ubijenim prisustvovali su porodice ubijenih, te predstavnici organizacije porodica zarobljenih i nestalih sa Pala i grada Istočno Sarajevo.