latinica  ћирилица
25/05/2022 |  13:08 ⇒ 17:35 | Autor: RTRS

Višković razgovarao sa delegacijom EBRD-a

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj, predvođenom Suzan Goranson, direktorom Odsjeka za infrastrukturu EBRD-a.
Višković sa delegacijom EBRD-a - Foto: RTRS
Višković sa delegacijom EBRD-aFoto: RTRS

Tokom sastanka, razmotrene su trenutne aktivnosti na pripremi dva velika infrastrukturna projekta - modernizaciji željeničke pruge na dionici Šamac - Doboj - Rječica, ukupne dužine 98 kilometara (62 kilometra željezničke pruge na jednokolosečnoj dionici Šamac - Doboj i oko 36 kilometara na dvokolosijeku dionica Doboj - Maglaj), te planirane rekonstrukcije putnog pravca Foča – Šćepan Polje, do granice sa Crnom Gorom.

- Takođe, razgovaralo se o mogućnostima za saradnju sa EBRD-om u projektima zaštite životne sredine, sa naglaskom na projekte vezane za upravljanje otpadom - saopšteno je iz Vlade Srpske.

Višković je istakao je da bi modernizacija željezničkog koridora 5C, u dijelu koji prolazi kroz Republiku Srpsku i putnog pravca Foča – Šćepan Polje bila od velikog značaja za infrastrukturno povezivanje, s obzirom na to da je riječ o jako važnim koridorima.

Današnjem sastanku prisustvovali su i v.d. direktori Željeznica Republike Srpske i Puteva Republike Srpske Željko Radić i Davor Kostrešević.