latinica  ћирилица
25/05/2022 |  14:08 ⇒ 14:12 | Autor: TANЈUG

Stanković i Stanojević pred finale Kupa

Zvezda ne bira momenat da li si umoran, tako će biti i sutra. Da, sezona je bila teška, na momente smo bili satjerani uza zid, nismo smjeli da izgubimo nijednu utakmicu, ali sve smo izdržali junački, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković uoči finala Kupa protiv Partizana.
Kup Srbije - Foto: RTS
Kup SrbijeFoto: RTS

- Da, umorni su, razumljivo, ali imaju problem što imaju "ludog trenera" koji ne želi da odustane. Slavlje poslije titule je prošlo i sada se okrećemo derbiju.

Igrali smo tri ove sezone, detalji odlučuju, nadam se da će tako biti i sutra - izjavio je Stanković na konferenciji za medije.

Iz ove sezone ostvarili smo cilj, titula, grupna faza u Evropi, a ovo finale može da bude kao "jagoda na torti", dodao je Stanković.

- To ništa me mijenja, ciljevi su jasni, idemo na pobjedu. Biće neizvjesno, ali opet ću citirari Murinja da su finala za pobijediti, a ne za igrati - istakao je Stanković i otkrio da su svi igrači spremni, osim Kristijana Pičinija.

Zvezda brani trofej osvojen prošle godine na penale, takođe protiv Partizana.

Finale Kupa igra se sutra od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić".

Stanojević: Kup Srbije ne može da bude utješna nagrada

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da crno-bijelima eventualno osvajanje Kupa Srbije ne bi bila utješna nagrada.

- Srećni smo i ponosni što ćemo predstavljati naš klub u velikom spektaklu i biti u mogućnosti da osvojimo trofej. Derbi je uvijek poseban. Kup ne može da bude bilo kakva utješna nagrada niti da spasava sezonu. Kad se završi finale Kupa analiziraćemo cijelu sezonu. Јa to tako gledam. Јedna utakmica za mene ne može ni da spasi sezonu niti da bude loše po tom pitanju. Kad se sve završi onda ćemo svi zajedno iskomentarisati kakva je bila sezona. Meni jedna utakmica ništa lično ne donosi. Odigrali smo 60 utakmica, da bi jednu utakmicu vezivali za cijelu sezonu. Čak ni ako osvojimo Kup ne možemo da kažemo, dobro je, osvojili smo Kup - rekao je Stanojević uoči finala Kupa Srbije.

Trener Partizana je istakao da ne očekuje taktička iznenađenja na ovom meču od protivničkog trenera.

- Ne možemo jedni druge iznenaditi. Možda nekim prekidom ili slično. Dobro se poznajemo, tu ne može biti iznenađenje, možda nekih taktičkih situacija, ali ništa veliko. Nismo vježbali penale. Do sada smo mnogo puta vježbali, imali smo i kup utakmica, pa sada nisam želio da vježbamo. Imamo strategiju ako dođe do penala. Na sve smo spremni. Do sad su sve utakmice koje smo igrali bile izjednačene, može biti penala, ali ne mora da znači - kazao je Stanojević.

On je naveo da još ne zna tim za duel sa Zvezdom.

- Imamo malo problema sa Rikardom, nije trenirao. Natho se vratio, odradio je trening sa ekipom, vidjećmo da li će biti spreman -  rekao je Stanojević.

On se osvrnuo na činjenicu da Partizan nije dao gol na posljednja dva duela sa Crvenom zvezdom.

- Imali smo i dosta šansi, jednostavno nismo postigli golove koje smo morali da postignemo. Šanse koje smo morali da iskoristimo. Ali to nam ne stvara pritisak niti inat niti nešto slično. Mislim da su sve dosadašnje utakmice bile slične na ovaj ili onaj način. Nisu ni oni mnogo dali, osim prošli derbi koji su bili bolji. Mi smo prethodni bili bolji, ali nismo dali gol - rekao je Stanojević.

On je odgovorio da očekuje kvalitetno suđenje u finalu Kupa Srbije. Ovaj meč će sudiji Miloš Milanović.

- Nama je dobro sudio kad je bio glavni. Pričaju da je najtalentovaniji sudija. Јa mu s te strane dajem podršku da se pokaže, da napreduje, jer je perspektivan. Ne želim da mu stvaram pritisak. Ali ja sam iskusan i poslije 5 do 10 minuta vidjeću na koji način sudi. Svako može da pogriješi, ali se vidi i kako ko sudi. Ovo je stvarno utakmica za uživanje. Nije nam prijatno ni kad vidimo ko sudi i kako je izabrana ta ekipa sudija. Vidjeli ste i da je u VAR sobi sudija koji je sudio šest od sedam utakmica Zvezde. A drugi sudija VAR-a je sudija koji nas je oštetio direktno u borbi za titulu. I kako da budem raspoložen? Ne tražim alibi niti vršim pritisak. Samo pričam činjenice. Osobe koje su direktno uticale na prvenstvo dijele pravdu u finalu. Žao mi je što smo došli u tu situaciju. Da li je to normalno? - zaključio je Stanojević.