latinica  ћирилица
25/05/2022 |  15:06 ⇒ 15:18 | Autor: RTS

Otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane u Јagodini, petoro uhapšenih

Policija je otkrila improvizanu laboratoriju za proizvodnju marihuane u vještačkim uslovima u Јagodini i zaplijenila oko 500 biljaka kanabisa. Uhapšeno je petoro osumnjičenih.
Otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane (Foto: mup.gov.rs) -
Otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane (Foto: mup.gov.rs)

Pripadnici MUP-a Srbije, Policijske uprave u Јagodini i Uprave kriminalističke policije, otkrili su improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane u vještačkim uslovima, zaplijenili oko 500 biljaka kanabisa i uhapsili pet osoba, osumnjičenih za krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je MUP Srbije.

Uhapšeni G. M. (1973), K. M. (1975), N. Ž. (1984), D. S. (1987) i Ј. S. (1984) iz Јagodine sumnjiče se da su, kao članovi kriminalne grupe, uzgajali kanabis, proizvodili marihuanu, a potom je prodavali, dodaje se u saopštenju.

Policija je u kući koju koriste osumnjičeni i u kojoj je zatečen N. Ž, na spratu, u potpuno opremljenoj laboratoriji pronašla saksije sa stabljikama, kao i suvu materiju za koju se sumnja da je marihuana.

U stanu G. M. pronađeno je gotovo 2,2 kilograma zelene materije nalik na marihuanu, a u stanu D. S. manja količina ove materije i amfetamina, kao i digitalna vagica za precizno mjerenje sa tragovima narkotika.

U stanu osumnjičene Ј. S. pronađeno oko 67,7 grama materije za koju se sumnja da je marihuana, navodi se u saopštenju.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Јagodini, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova. Uz krivičnu prijavu, biće privedeni tužiocu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin čestitao je pripadnicima policije na još jednoj uspješnoj akciji otkrivanja ilegalne laboratorije za proizvodnju marihuane i hapšenju osumnjičenih. 

S obzirom na to da je organizator ove grupe i ranije osuđivan, Vulin traži od Ministarstva pravde da pooštri kaznenu politiku prema višestrukim povratnicima u vršenju krivičnih djela, prenosi se u saopštenju MUP-a Srbije.