latinica  ћирилица
25/05/2022 |  16:00 ⇒ 19:43 | Autor: RTRS

Poznati rezultati kontrole na Јahorini, ukinuta zabrana odlaska đaka na ekskurziju

Vanredni inspekcijski nadzor u hotelu "Nebojša" na Јahorini, koji je obavljen na zahtjev Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, a nakon obolijevanja učenika Osnovne škole "Branko Radičević" Banjaluka, koji su protekle sedmice boravili u ovom hotelu u okviru škole u prirodi, pokazao je da su nalazi uzorkovane hrane, briseva radnih površina i sanitarni pregled radnika uredni, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Prema informacijama koje je Ministarstvo dobilo od rukovodstva Osnovne škole "Branko Radičević" Banjaluka, mikrobiološko ispitivanje uzoraka jednog oboljelog djeteta u HBL laboratoriji iz Istočnog Sarajeva pokazalo je da je jedno dijete pozitivno na rota virus.

S obzirom da je Ministarstvo prosvjete i kulture u petak, 20. maja 2022. godine, privremeno obustavilo izvođenje ekskurzija i škola u prirodi u hotelu "Nebojša", dok se ne izvrši inspekcijski nadzor, po dobijanju inspekcijskog izvještaja utvrđeno je da nema smetnji da se u okviru realizacije ekskurzija i škola u prirodi ne nastavi boravak učenika u ovom objektu - navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da je organizator ekskurzija i škola u prirodi rukovodstvo škole u saradnji sa savjetima roditelja i učenika, te da svaki roditelj potpisuje pisanu saglasnost za izvođenje ekskurzije i škole u prirodi.