latinica  ћирилица
26/05/2022 |  08:46 ⇒ 09:24 | Autor: RTRS

Gorica Bilak-Moconja sportski direktor Evropske federacije školskog sporta

Gorica Bilak Moconja imenovana je za sportskog direktora Evropske federacije školskog sporta (ESSF) 2022-2025. na Generalnoj skupštini koja je održana u Normandiji, Francuska.
Gorica Bilak Moconja - Foto: RTRS
Gorica Bilak MoconjaFoto: RTRS

ESSF ima za sada 23 članice, a između ostalog birani su: potpredsjednik, izvršni odbor, generalni sekretar i sportski direktor.

Predsjednik ESSF-a je Željko Tanasković iz Srbije.

- Ovo imenovanje ima ogroman značaj za Republiku Srpsku - istakla je Bilak Moconja gostujući u Razbudilniku Radija Republike Srpske.

Gorica Bilak Moconja je i Republički koordinator za Male olimpijske igre koje su juče završene u Banjaluci. Poslije 20 godina na MOI učestvuje oko 60.000 djece iz svih škola Srpske na četiri nivoa takmičenja.

Republika Srpska je njenim imenovanjem za sportskog direktora, uz potvrdu priznanja dobila i veće šanse za organizaciju velikih internacionalnih školskih sportskih događaja. Јedan od njih biće organizovan ove ili sljedeće godine u Trebinju.

Na kraju ove godine u Kinu na Gimnazijadu putuje reprezentacija Republike Srpske i jedina na ovim prostorima koja je priznata u Međunarodnim sportskim asocijacijama.