latinica  ћирилица
26/05/2022 |  11:00 ⇒ 11:36 | Autor: SRNA

Nacistički pozdrav maturanata u Slavonskom Brodu

Profesorica hrvatskog jezika u Industrijsko-zanatskoj školi u Slavonskom Brodu objavila je na svom Fejsbuk profilu fotografiju maturanata koji sa beretkama na glavi drže desnice u vazduhu u znaku nacističkog pozdrava, prenosi portal Indeks.
Slavonski Brod (Foto: Google Earth) -
Slavonski Brod (Foto: Google Earth)

Budući CNC operateri imaju crne majice na kojima piše "Za norijadu spremni!", ali i maskirne pantalone. Na fotografiji je i njihova profesorica hrvatskog jezika Nives Romanjek, koja ih sa smiješkom gleda sa strane, isto u kombinaciji crne majice sa natpisom i maskirnih pantalona.

Direktor te škole Luka Mladinović rekao je da je zgrožen i fotografijom i objavom na društvenoj mreži, te naveo da nije primijetio sporne natpise, inače bi, kako kaže, reagovao.

- Naravno da to ne podržavamo. U školskom su dvorištu imali samo beretke, nisam primijetio sporne natpise. Svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo lično pozdravio, te ispratio u povorku gradom. Nisam primijetio sporne natpise, inače bih reagovao - rekao je on za SBplus, komentarišući fotografiju.

On kaže da je puno učenika, pa je teško obratiti pažnju na sve, ali da je razrednica trebala da reaguje.

- Industrijsko-zanatska škola je i te kako osjetljiva na ovakve stvari. Nipošto ne stojimo iza toga. Јoš jednom ćemo sve provjeriti i utvrditi odgovornost - rekao je direktor.