latinica  ћирилица
26/05/2022 |  14:19 ⇒ 14:25 | Autor: SRNA

Tubić: S kojim pravom je Šmit stao pred spomenik 12 beba?

Predsjednica Udruženja "12 beba" Željka Tubić rekla je Srni da ne zna sa kojim pravom je Kristijan Šmit imao hrabrosti da stane pred spomen-obilježje "Život", koje je podignuto u znak sjećanja na 12 banjalučkih beba.
Željka Tubić - Foto: SRNA
Željka TubićFoto: SRNA

Ona je upitala Šmita kako ga nije bilo sramota i stid da to učini, prvenstveno od majki umrlih beba, ali i vlasti Republike Srpske, pogotovo zbog svega što radi protiv Srpske.

Ona je upitala zašto Šmit nije došao na obilježavanje 30 godina od smrti 12 banjalučkih beba prije dva dana, kada je imao priliku stati pred majke stradalih beba.

- Možda smo i mi majke 12 beba imale kakvo pitanje za tog, da kažem, gospodina Šmita. Ne mogu reći visoki predstavnik, jer koliko znamo nije to - istakla je Tubićeva.

Ona je konstatovala da ni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nije našao za shodno da dođe na obilježavanje 30 godina od smrti 12 banjalučkih beba. 

Gradonačelnik Banjaluke je prvi političar iz Republike Srpske koji se sastao sa Kristijanom Šmitom kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika.