latinica  ћирилица
26/05/2022 |  15:13 ⇒ 18:15 | Autor: SRNA

Bevanda: Netačna i zlonamjerna informacija o blokiranju odluke o finansiranju Opštih izbora

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda demantovao je pisanje pojedinih medija da je blokirao donošenje odluke o finansiranju opštih izbora u BiH, ističući da je ta informacija netačna i zlonamjerna.
Vjekoslav Bevanda - Foto: SRNA
Vjekoslav BevandaFoto: SRNA

- Tokom trajanja današnje sjednice Savjeta ministara u medijima se pojavila informacija da sam blokirao donošenje odluke o finansiranju opštih izbora. Od same činjenice da se vijest pojavila dok je sjednica još trajala važnije je što je u javnosti objavljena netačna, neprovjerena i zlonamjerna informacija - istakao je Bevanda.

On je naveo da je na današnjim sjednicama odbora, koji su stalna tijela Savjeta ministara i u čijem radu učestvuje, kao ni na samoj sjednici Savjeta ministara nije bilo ni riječi o finansiranju izbora, niti je takva odluka bila tema rasprave, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

- Tempirano objavljivanje informacija koje se odnose na mene i moj rad traje u kontinuitetu i nije slučajnost, ali još je važnije da se na ovaj način derogira i Savjet ministara kao institucija koja donosi važne odluke i stvara atmosfera koja ometa normalan rad - istakao je Bevanda.

On je izrazio zadovoljstvo što je danas jednoglasno usvojen dokument okvirnog budžeta za period od 2022. do 2024. godine, čime je ispunjen zakonski preduslov da Savjetu ministara vrlo brzo iz Ministarstva finansija i trezora bude dostavljen budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza za ovu godinu, kako bi započela procedura njegovog usvajanja.

- Ministarstvo finansija i trezora i ja lično nastavljamo raditi u skladu sa Ustavom i zakonom, u vjeri da samo tim putem možemo doprinijeti boljitku u BiH i neometanom funkcionisanju svih institucija - rekao je Bevanda.