latinica  ћирилица
26/05/2022 |  15:17 ⇒ 15:18 | Autor: SRNA

Novaković Bursać: Opozicija u Srpskoj ništa konkretno ne nudi, osim napada na Dodika

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać smatra da opozicija u Republici Srpskoj ne nudi građanima apsolutno ništa osim personalizovanih napada isključivo na jednu ličnost, na Milorada Dodika.
Snježana Novaković Bursać - Foto: SRNA
Snježana Novaković BursaćFoto: SRNA

Ona je dodala da se opozicija u Republici Srpskoj isključivo bavi napadima na srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a da nije moguće čuti njihovo reagovanje na gotovo svakodnevne napade predstavnika bošnjačke politike na nadležnosti i ustavni poredak koji u osnovi ruše strukturu BiH.

Bursaćeva je izjavila Srni da se opozicija u Srpskoj ne smije ili ne želi baviti uzurpacijom spoljne politike, niti nadležnosti u oblasti odbrane koju u kontinuitetu vrše bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović i ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković, kao i pojedini ambasadori.

- Nismo još čuli od opozicije da osuđuje takve pojave koje u osnovi i temeljno ruše strukturu BiH - istakla je Bursaćeva.

Ona je dodala da komentari opozicije na aktuelna politička dešavanja veoma dobro oslikavaju njihov karakter i namjere.

Bursaćeva je u vezi sa pozivom srpskog člana Predsjedništva BiH na razgovore o budućnosti BiH istakla da opozicija uopšte ne ulazi u suštinu niti u kontekst izjave, nego se njome bave samo površno i traže novi povod za napad.

- Šta je prethodilo tome, njih očito ne zanima. U pitanju je jedna djelimično indukovana površnost, jer je njima od onih koje slušaju, od njihovih mentora, očito zabranjeno da se bave temeljnim političkim pitanjima koja utiču na sadašnjost i budućnost zemlje. Mislim da se tu radi i o značajnoj potkapacitiranosti kako njih personalno, tako i u kolektivitetu kao stranke, da se zaista uhvate u koštac sa krupnim problemima - istakla je Bursaćeva.

Prema njenim riječima, to se vidi i u mjestima gdje su preuzeli vlast i na njihovim djelovanju, jer ne nude apsolutno ništa građanima.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ranije je izjavio da je došlo vrijeme da se pokuša još jednom aktivirati mehanizam mirnog razlaza u BiH.

Potpredsjednik SDS-a Milan Radović je Dodikovu priču o mirnom razlazu ocijenio kao predizborni marketing, a predsjednik DNS-a Nenad Nešić ga je pozvao na djelovanje.