latinica  ћирилица
26/05/2022 |  16:06 | Autor: SRNA

Gradiška: U kapitalne projekte uloženo 12 miliona KM

U kapitalne projekte u Gradišci u prošloj godini investirano je 12 miliona KM, rekao je gradonačelnik Zoran Addžić nakon sjednice gradskog parlamenta na kojoj je usvojen izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave.
Gradiška - Foto: RTRS
GradiškaFoto: RTRS

Adžić je izjavio da je gradska vlast i u veoma teškim privrednim, finasijskim i političkim uslovima uložila maksimalni napor da u 2021. godini realizuje značajne projekte koji su bili predviđeni uvojenim dokumentima Straegije razvoja i Planom kapitalne investicije grada.

- Naše opredjeljenje je da bez obzira na poteškoće ne dozvolimo da se zaustavi razvoj grada. Neke stvari su se oteženo odvoijale, ali je najbitnije da su planirani projekti ralizovani ili privedeni kraju - kaže Addžić.

On je naglasio da će Gradska uprava nastaviti sa realizacijom kapitalnih investicija, vlastim sredstvima i uz podršku Vlade Republike Srpske, Savjeta ministara i međunarodnih donatora.

Adžić je napomenuo da se u Gradišci realizuje 16 projekata koji su podržani od Evropske komisije, razvojnih agencija zemalja EU i drugih mađunarodnih institucija.

Odbornik SDS-a u Skupštini grada Zoran Latinović saglasio se da je prošla godina bila izazovna, te dodao da je opozicija upozorila vlast na negativne trendove po pitanju korištenja prirodnih resursa i potencijala koje ima Gradiška u oblasti poljoprivrede i šumarstva.

On tvrdi da stanje u Gradišci i nije tako dobro kako to navode gradonačelnik i gradska vlast, da treba voditi izbalansiranu politiku i dati veće podsticaje poljoprivrednicima i povećati socijalna davanja.

Na sjednici gradskog parlamenta rezmatrani su izvještaji o poslovanju pojedinih gradskih javnih ustanova i preduzeća, te informacije o stanju u poljoprivredi, šumarstvu i kulturi, a usvojena je i odluka o pristupanju izradi steretegije obrazovanja i zapošavanja na području grada.