latinica  ћирилица
26/05/2022 |  17:01 | Autor: SRNA

Dodik: Opozicija u Srpskoj izgubljena u vremenu i prostoru

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je opozicija u Republici Srpskoj izgubljena u vremenu, prostoru i političkoj orijentaciji, te da će to podaništvo Sarajevu narod najbolje prepoznati.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Opozicija i služi da kritikuje vlast jer oni i ne znaju ništa drugo, a narod će to najbolje da vidi i prepozna - rekao je Dodik, komentarišući činjenicu da opozicija iz Srpske kritikuje njega, ali ne i predsjedavajućeg i člana Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića i Željka Komšića koji su mnoge teške osude iznijeli na račun Republike Srpske.

Dodik je istakao da je riječ o onima koji bi bili spremni "sve da prepuste".

- Što se tiče Republike Srpske, ja ništa ne dam i jasno sam rekao ministru inostranih poslova Velike Britanije Elizabet Tras, što se može vidjeti u stenogramu koji ću brzo i objaviti - nećete srušiti našu volju da budemo svoji na svome i da imamo prava koja smo dobili Dejtonom - rekao je Dodik.

On je napomenuo da ne zna da li bi neko iz opozicije smio da kaže Trasovoj ono što joj je on poručio.

- Rekao sam joj – ta vaša snaga koju pokušavate da nametnete neće biti dovoljna da sruši našu volju. To sam joj jasno rekao, ali ne znam da li bi neko od njih smio da joj to kaže - istakao je Dodik.

Dodik je napomenuo da mu nije potrebno da se sam uzdiže, da mu je situacija pomalo i neugodna, ali da mora da zastupa stavove Republike Srpske.

- Nisam želio da Trasova ode odavde da ima predstavu da je sve ovdje samo kako muslimani kažu. Da sam tako činio, onda bi doprinio još gorem položaju Republike Srpske, a ovako mora da zna da su nas bombardovali 1995. godine mimo odluke Savjeta bezbjednosti UN i da je Britanija predvodila tu harangu i bacala osiromašeni uranijum ovdje na nas - napomenuo je Dodik.

Moraju da znaju, dodao je Dodik, da ih Republika Srpska doživljava preko nekadašnjeg visokog predstavnika Pedija Ešdauna, svih njihovih zvaničnika, pa i aktuelnog ambasadora Britanije Metjua Filda u BiH kao one koji "isključivo rade protiv srpskog naroda i Republike Srpske".

- To sam jasno rekao, što može da potvrdi i stenogram - naglasio je Dodik.