latinica  ћирилица
26/05/2022 |  17:59 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Ugašen požar u krugu Fabrike "Sava" u Bijeljini; Proizvodni pogoni nisu oštećeni (VIDEO)

U krugu Fabrike "Sava" u Bijeljini, vatrogasci su uspjeli da lokalizuju požar koji je izbio sinoć i nema opasnosti od širenja vatre.
Bijeljina, posljedice požara - Foto: RTRS
Bijeljina, posljedice požaraFoto: RTRS

Vatrogasne ekipe i dalje dežuraju na ovoj lokaciji, a u toku je i uviđaj kojim bi trebalo da bude utvrđeno šta je uzrok požara.

Nakon sinoćnjeg velikog požara u krugu Fabrike Sava u Bijeljini, vatra još nije potpuno ugašena, ali je pod kontrolom. Na zgarištu su i urušeni dijelovi konstrukcije izgorjelih objekata.

- U toku je privođenje kraju gašenja požara, hlađenje i osiguranje objekta kako bi se stekli uslovi za nastavak uviđaja i daljih istražnih radnji - rekao je načelnik PU Bijeljina Stjepan Terzić.

Informacije o uzroku požara policija će objaviti nakon istrage. Požar koji je izbio sinoć iza 18 časova, prouzrokovao je veliku štetu na dva objekta koji su ranije bili vlasništvo Bobar banke u stečaju, a prodati su fizičkom licu u martu ove godine. Vatra se nije proširila na proizvodni pogon i magacine fabrike "Sava", koji su sa druge strane fabričkog puta.

- Izgorili su prostori koji su bili u vlasništvu Bobar banke u stečaju, radi se o jednoj hali u kojoj bukvalno nije bilo ništa, i i bivšoj hladnjači i nije se prenio požar na ove prostorije koje mi koristimo - dodao je direktor Fabrike "Sava" Stevo Filipović.

U gašenju požara učestvovalo je 16 vatrogasnih ekipa iz Bijeljine, Brčkog, Zvornika, Lopara i Ugljevika, a pomoć su ponudili i iz Helikopterskog servisa Srpske, kao i brojna bijeljinska preduzeća. Proizvodnja u fabrici "Sava Semberija" sutra će biti nastavljena.