latinica  ћирилица
26/05/2022 |  22:15 ⇒ 27/05/2022 | 07:31 | Autor: RTRS

U Banjaluci otvoreno Svjetsko prvenstvo u raftingu (FOTO/VIDEO)

Spektakularnom ceremonijom na rijeci Vrbas, pored tvrđave Kastel u Banjaluci, večeras je otvoreno Svjetsko prvenstvo u raftingu.
SP u Raftingu - Foto: RTRS
SP u RaftinguFoto: RTRS

Prvenstvo je zvanično otvorio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a rafting plamen upalila je proslavljena košarkašica Slađana Golić.

- Ovo je dokaz da radimo odgovorne poslove kako bismo sačuvali mir i stabilnost, a to se može uraditi samo saradnjom među ljudima i među narodima. Republika Srpska i Banjaluka su ponosni na ovaj događaj, na Rafting klub Kanjon, na sve one koji su dali doprinos da ovo takmičenje ima tradiciju. Vama koji ste došli iz daleka i iz blizine želim sve najbolje i da proglasim ovo prvenstvo otvorenim - naveo je Dodik.

SP u Raftingu (Foto: RTRS)

Aleksandar Pastir direktor trke SP u raftingu poželio je dobrodošlicu na otvaranje 19. IRF Svjetskog prvenstva u raftingu.

- Dobro došli u Banjaluku i dobro došli na naš Vrbas. Ponosni smo što po drugi put Rafting klub Kanjon ima to zadovoljstvo da organizuje Svjetsko prvenstvo u raftingu, prvi put u R-4 kategoriji i drago nam je da možemo reći da smo organizacijom ovog prvenstva jedini u svijetu uspjeli da organizujemo rafting takmičenja na svim nivoima i u svim kategorijama - rekao je Pastir.

Predsjednik Svjetske rafting federacije DŽozef Vilis DŽons je naglasio da su iza cjelokupnog svjetskog sporta, pa tako i raftinga izuzetno teške godine zbog pandemije virusa korona, a gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković naveo je da je ponosan što je najveći grad Srpske uz Foču domaćin ovog velikog takmičenja.

Takmičenje će naredna tri dana biti održano na Vrbasu, završeno 1. juna na Tari u Foči, a okupiće 62 tima iz 22 zemlje.