latinica  ћирилица
27/05/2022 |  11:34 ⇒ 17:30 | Autor: RTRS

Osveštano spomen obilježje borcima paljanskog naselja Mokro (VIDEO)

U naselju Mokro na Palama danas je osveštano spomen obilježja i služen parastos za 52 poginula i preminula borca.
Mokro-spomenik poginulim borcima - Foto: RTRS
Mokro-spomenik poginulim borcimaFoto: RTRS

Spomen obilježje je osveštano u okviru manifestacije povodom 30 godina od početka Odbrambeno-otadžbinskog rata - "Dani sjećanja na juni 1992. godine".

Manifestaciju organizuje Boračka organizacija opštine Pale od danas do Vidovdana, 28. juna, s ciljem očuvanja sjećanja na poginule borce i žrtve postradale za Republiku Srpsku.

Iz Boračke organizacije Pale su istakli da će u nedjelju u Cekovića kući na Palama biti postavljena izložba pod nazivom "30 godina Republike Srpske u Sarajevsko-romanijskoj regiji", a u srijedu, 1. juna, predviđeno je da bude osveštan spomenik poginulim borcima iz Ljubogošte.

Pomen poginulim borcima iz Podgraba i Prače u Podgrabu planiran je u četvrtak, 2. juna, a za 4. jun predviđen je pomen poginulim borcima u Žepi. Polazak je sa Pala u 9.00 časova.

Parastos poginulim borcima čete "Petar Pandurović" biće služen 8. juna kod spomenika Stanica, na Palama, dok se 16. juna očekuju "Dani odbrane Sarajevsko-romanijske regije", takođe, na Palama.

Posljednjeg dana manifestacije, u utorak, 28. juna predviđen je pomen pogigulim borcima u Pribnju, kod spomenika Blatine, a od 18.00 časova očekuje se Sabor boraca, na trgu ispred Sabornog hrama Svetog arhangela Gavrila.