latinica  ћирилица
27/05/2022 |  14:26 ⇒ 14:27 | Autor: TANЈUG

Članovi grupe ABBA ponovo na okupu u Londonu (VIDEO)

Legendarna švedska pop grupa ABBA ponovo se okupila u Londonu povodom početka serije nastupa "ABBA Voyage".
Švedska pop-grupa ABBA (ABBA) -
Švedska pop-grupa ABBA (ABBA)

Bend je najavio da se radi o nastupu kakav do sada nije viđen, odnosno "koncertu pripremanom 40 godina", ispunjenom hitovima, u kome takozvane "ABBA avatare" prati desetočlani živi bend u samo za tu priliku napravljenoj "ABBA areni" u istočnom Londonu.

Pjevačice Agneta Feltskog i Frida Lingstad, i kompozitori Beni Anderson i Bjern Ulvaes pojavili su se zajedno u javnosti u četvrtak na londonskoj premijeri "ABBA Voyage", kojoj je prisustvovao i švedski kraljevski par Gustav i Silvija, i brojne ličnosti janvog života Velike Britanije.

Performans su na kraju posjetioci nagradili zaglušujućim aplauzima, izvještava Bi-bi-si, kome je na crvenom tepihu Faltskog rekla da odluka o ponovnom okupljanju poslije četiri decenije nije bila teška jer je muzika ostala dio svih članova.

- Sanjala sam o ovome godinama. Volimo našu muziku i volimo da pjevamo - dodala je Lingstad.

Tokom nastupa članovi ABBA se ne pojavljuju kao hologrami, već su na ogromnom ekranu sa 65 miliona piksela, dok svjetlosni i drugi efekti brišu granice između digitalnih elemenata i stvarnosti u areni.

Kako navodi Bi-bi-si, "ABBA Voyage" predstave bi trebalo da traju u Londonu do decembra, nakon čega će dvorana biti rasklopljena.

Upitan da li bi događaj "ABBA Voyage" mogao biti ponovljen u drugim svjetskim gradovima, Anderson je odgovorio: "Zavisi. Vidjećemo kako će ići u Londonu. Ako ljudi budu dolazili da nastavićemo. Ako ne, jednostavno ćemo zatvoriti".