latinica  ћирилица
27/05/2022 |  16:23 ⇒ 16:25 | Autor: SRNA

Vulin: Srbi moraju da rade zajedno i bore se za bezbjednost svojih građana

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u Budvi da mu je posebno drago što su na zahtjevnoj obuci ronjenja sa pripadnicima ronilačke jedinice Specijalne antiterorističke jedinice SAЈ-a i Žandarmerije Srbije u tom gradu i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske, poručivši da "Srbi moraju da rade zajedno".
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

- Mi Srbi moramo da se borimo da svi naši građani uvijek budu sigurni i budu bezbjedni - istakao je Vulin.

On je dodao da se Srbija koju vodi predsjednik Aleksandar Vučić ne napušta i ne prodaje, već se razvija i jača.

- Republika Srbija neće umanjivati svoje kapacitete za obuku. Ulagaćemo gdje god postojimo, nećemo napuštati prostore na kojima se nalazimo. Trudićemo se da omogućimo svakom našem pripadniku da može da se obučava na najbolji i najsavremeniji način - rekao je Vulin, saopšteno je iz MUP Srbije.

Predsjednik opštine Budva Marko Carević izrazio je veliko zadovoljstvo povodom prisustva ministra policije Srbije Aleksandra Vulina i uspješno realizovane obuke za ronioce.

- Raduje nas što je ministar Vulin rekao da neće napuštati, već da će jačati i unapređivati kapacitete. Јako me raduje prisustvo Srbije na ovim prostorima. To je nešto što je pozitivno, što treba da se izdigne iznad nekih političkih procesa, jer suština je da smo zajedno snažniji. Vrata su vam uvijek otvorena i mi kao bratski narod dijelimo jednu istu želju i to je nešto na čemu ćemo vrijedno raditi - poručio je Carević.

Zamjenik komandira Ronilačke jedinice Žandarmerije Srbije Bojan Škrbić izrazio je zahvalnost ministru Vulinu i MUP-u Srbije koji su realizovali obuku za pripadnike Žandarmerije i SAЈ-a, istakavši da će im ovakav vid obuke i priprema i te kako koristiti u obavljanju zadataka.