latinica  ћирилица
28/05/2022 |  18:20 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Trebinje: Dani advokature Republike Srpske (VIDEO)

Poslije dvije godine pauze, u Trebinju se održavaju "Dani advokature Republike Srpske".
Dani advokature - Foto: RTRS
Dani advokatureFoto: RTRS

Simpozijum je okupio predstavnike advokatskih komora zemalja regiona.

Advokatima iz Republike Srpske, ali i kolegama, poslužiće za razmjenu iskustava u advokatskoj praksi, stanju u pravosuđu zemalja u okruženju i načinima za stručno usavršavanje advokata i advokatske djelatnosti.

Centralna tema je "Edukacija kao konstanta i temelj uspjeha advokatske djelatnosti".



- Mislim da je ovo jedna ozbiljna manifestacija, sa osnovnim ciljem da se okupimo, razmijenimo mišljenja i stavove - istakao je  Dalibor Mrša predsjednik Advokatske komore Republike Srpske.

Ističe da se sudska praksa u BiH veoma često mijenja, da su podložni izmjenama zakonskih propisa i da to zahtijeva stalno stručno usavršavanje.

- Koja su to zanimanja koja ne mogu biti spojiva sa advokaturom jer prema postojećem zakonu ne možemo biti članovi upravnih odbora, a to će se brisati u ovom novom zakonu o advokaturi, jer smo neko ko je potreban da učestvuje u njihovom radu - dodaje Milan Petković advokat i potpredsjednik NSRS .

Nenad Јanićević regionalni sekretar Međunarodne unije advokata smatra da će kontinuirana edukacija advokata donijeti kvalitet u svakodnevnom životu, uključiti advokata zakonskog procesa, uspostaviti konekcije poštovanja, koje se nažalost, smatra on , izgubilo na ovim našim prostorima.