latinica  ћирилица
29/05/2022 |  07:48 | Autor: RTS

Anćeloti: Zaslužili smo titulu, imao sam sreće da dođem

Trener fudbalera Real Madrida Karlo Anćeloti ispisao je istoriju evropskog fudbala, pošto je postao prvi trener sa četiri osvojene titule u Ligi šampiona.
Fudbal - Foto: ilustracija
FudbalFoto: ilustracija

Poslije pobjede nad Liverpulom sa 1:0 u finalu Anćeloti nije krio zadovoljstvo i posebno se zahvalio navijačima na podršci.

Real je u Parizu stigao do 14. titule šampiona Evrope, a Karlo Anćeloti se u izjavama prisjetio i cijele protekle sezone.

- Ne mogu da vjerujem, bila je ovo fantastična sezona. Patili smo dosta, više u prvom poluvremenu. Mislim da smo zaslužili da osvojimo trofej, pogotovo imajući u vidu naš put do finala - izjavio je Anćeloti.

Italijan je postao prvi trener u istoriji sa četiri titule, a prethodno je slavio sa Milanom 2003. i 2007, kao i sa Realom u prvom mandatu 2014. godine.

- Јa sam rekorder. Ponosan sam. Imao sam sreću da dođem prošle godine u fantastičan klub, sa velikim igračima jakog karaktera. Prolazili smo kroz teške momente, izdržali smo. Hvala navijačima, pomogli su nam cijele sezone - kazao je Anćeloti, a prenose španski mediji.

Iza njega su ostali Zinedin Zidan sa tri titule sa Realom i Bob Pejsli sa tri titule sa Liverpulom.

Anćeloti je krunisao briljantnu sezonu jer je prethodno osvajanjem titule u Španiji postao prvi trener koji je osvojio pet najjačih liga - sa Milanom u Italiji, Čelsijem u Engleskoj, Pari Sen Žermenom u Francuskoj i Bajernom u Nemačkoj.