latinica  ћирилица
29/05/2022 |  09:47 ⇒ 13:16 | Autor: RTRS

Pilić za RTRS: Đoković nema granica, može do 21. Gren slema (VIDEO)

Novak Đoković nema granica u tenisu i može do 21. Gren slema u Parizu, poručio je proslavnjeni teniski trener Nikola Pilić, gostujući u našem Јutarnjem programu.
Nikola Pilić - Foto: RTRS
Nikola PilićFoto: RTRS

- Nije slučajno što je nekoliko puta bio najbolji sportita svijeta, on je zaista najbolji teniser svijeta svih vremena. Lično se plašim vanteniskih aktivnosti i samo one mogu da ga sputaju, ali što se tiče igre, još najmanje 2-3 godine vidim ga u samom vrhu svjetskog tenisa - istakao je Pilić.  

Već danas Đoković se sastaje sa Dijegom Švarcmanom u meču za četvrtfinale Rolan Garosa.

- Novak ima tvrdog suparnika Švarcmana, ali pokazuje da igra odlično. Ako je u top formi, onda može svakoga pobijediti. Iako ga je pobijedio u prethodnih šest duela, Argentinac je tvrd orah i treba biti oprezan, ali Novak je favorit u tom duelu - naglasio je Pilić.

On se dotakao i stvari koje nemaju mnogo veze sa sportom, prije svega odlkom ATP da se Vimbldon ne boduje.

- Loša odluka ATP-a. Politika se umiješala u sve, adnministracija premijera Borisa DŽonsona umiješala se u sport. Kakve veze imaju Medvedev i Rubljev sa Ukrajinom. I pogledajte apsurda, oni su Meevedevu zabranili da učestvuje na Vimbldonu, a Đoković iako ga osvoji, gubi prvo mjesto od čovjeka koji neće igrati. Sve to i ono prethodno sa kovidom u Australiji dosta je poremetilo svijet tenisa, pa naravno i Novaka. On želi samo da igra, a ne da se bavi marginalnim stvarima - tvrdi Pilić.  

Dotakao se i španskog dvojca Nadal - Alkaraz.

- Alkaraz je u svojoj 19. godini bolji od Đokovića u tom periodu, i ne samo od Novaka, već i od Federrera i Nadala, ali to ne znači ništa. U 23. može biti lošiji od sve trojice. Mislim da su ljudi koji vode brigu o Rolna Garosu napravili veliku grešku stavljajući ih u jednu polovinu žrijeba zajedno sa Đokovićem. Nadal ima 13 trofeja u Parizu, i mora imati respekt, to se nikada ne bi dogodilo na Vimbldonu - zaključio je Pilić.

Povezane vijesti:

Đoković sa Švarcmanom za četvrtfinale