latinica  ћирилица
29/05/2022 |  18:22 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Dodijeljene nagrade na bijeljinskom Sajmu cvijeća (VIDEO)

Proteklog vikedna Trg Kralja Petra u Bijeljini bio je "Cvjetni trg".
Bijeljina - sajam cvijeća - Foto: RTRS
Bijeljina - sajam cvijećaFoto: RTRS

Drugi Sajam cvijeća i ljekovitog bilja opravdao je organizaciju ove privredno-turističke manifestacije i pokazao da Semberija ima kvalitetnu osnovu za razvoj cvjećarske proizvodnje.

"U bašti nade uvijek nešto cvjeta" slogan je ovogodišnjeg sajma. Ideja za organizacijom ove manifestacije se pokazala kao pun pogodak, kažu učesnici.

Priroda je ponudila izobilje koje je i lijepo i zdravo i ukusno, kažu uzgajivači i prerađivači aromatičnog i ljekovitog bilja – ruža, lavande, kamilice, začinskog bilja.

Na zatavaranju sajma, organizatori su dodijelili i novčane nagrade za najljepše dekorisan štand, najljepše dvorište, balkon i terasu.

Tako Milan Marinković iz Batkovića ima najljepše dvorište i dobio je 1.000 KM, odlučio je stručni žiri ovogodišnjeg Sajam cvijeća koji je danas zatvoren u Bijeljini.

Drugo mjesto i 500 KM pripalo je Dragani Mitić iz Bijeljine, a treće i 300 KM Milošu Markoviću iz Hasa.

U kategoriji najljepši balkon, treće mjesto i 300 KM pripalo je Dušici Ristić iz Bijeljine, a drugo i nagrada od 500 KM Zorici Јovanović iz ovog grada, dok prva nagrada nije dodijeljena.

Prva nagrada nije dodijeljena ni za najljepšu terasu, dok je druga i 500 KM pripala Radmili Јovanović iz Bijeljine, a treća Savi Dakić iz Glogovca, koja je dobila i 300 KM.

Kada je riječ o nagradama za najljepše uređen štand na ovogodišnjem Sajmu cvijeća, prvo mjesto i 300 KM pripalo je "Hortikulturi Novaković" Trnjaci, drugo i 200 KM bijeljinskom "Komunalcu" i treće, te nagrada 100 KM, "Evergrinu" iz Patkovače.

Savjetnik gradonačelnika Radiša Petrović izrazio je zadovoljstvo jer je Sajam cvijeća protekao odlično, a posjetioci su na raspolaganju imali širok asortiman proizvoda koje je ponudilo 20 izlagača.

On je zahvalio organizatorima, te napomenuo da će Gradska uprava nastaviti sa podrškom ovoj sajamskoj manifestaciji, kao i da će ona biti unaprijeđena i postati tradicionalna.

Radojka Novaković, koja je dobila nagradu za najljepše uređen štand, kaže da se njena porodica 22 godine bavi uzgojem cvijeća.